Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Φωτίζουν και τις διαβάσεις πεζών

Εικόνα του άρθρου Φωτίζουν και τις διαβάσεις πεζών
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/12/2016, 10:00
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Είναι η μεγαλύτερη παραγωγός χαρτιού στην Ολλανδία. Τώρα εντάχθηκε και στον χάρτη των πόλεων αστικής καινοτομίας. Πρόκειται για το Eerbeek μία κωμόπολη στην ανατολική Ολλανδία όπου πρόσφατα απέκτησε μια διάβαση πεζών που λάμπει όπως τα πλήκτρα ενός γιγάντιου πιάνου.



Το έργο είναι δωρεά μιας τοπικής εταιρείας τεχνολογίας, της Lighted Zebra Crossing, με προφανή σκοπό τον περιορισμό των τροχαίων δυστυχημάτων κατά τη διάρκεια της νύχτας ή όταν στην πόλη επικρατούν δύσκολες καιρικές συνθήκες. Παράλληλα βοηθά τους ποδηλάτες τους ποδηλάτες να βλέπουν τους πεζούς από μεγαλύτερη απόσταση απ’ ό,τι επιτρέπουν τα φώτα τους ή αν δεν έχουν καθόλου φώτα, ενώ οι συγκεκριμένες διαβάσεις είναι ιδιαίτερα χρήσιμες σε περιοχές κοντά σε σχολεία και εμπορικά κέντρα.

Η διάβαση έχεις επίσης αισθητήρες για την παρακολούθηση της κυκλοφορίας, την καταμέτρηση των οχημάτων και των πεζών που διέρχονται πάνω από τις λωρίδες, το ζύγισμα του φορτίου άξονα και τη μέτρηση της ταχύτητας των αυτοκινήτων.

Και επειδή στις μέρες μας όλες οι υποδομές οφείλουν να είναι… έξυπνες, η διάβαση πεζών φωτίζεται από φώτα LED που καταναλώνουν μικρή ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας. Μπορούν να συνδεθούν με τα φώτα του δρόμου, έτσι ώστε η διάβαση να φωτίζεται όταν ανάβουν οι φανοστάτες. Υπάρχει ακόμα δυνατότητα να συνδεθούν με ηλιακούς συλλέκτες.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back