ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

H διάβαση «επικίνδυνη», αλλά στη θέση της…

Εικόνα του άρθρου H διάβαση «επικίνδυνη», αλλά στη θέση της…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/06/2020, 22:08
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η διάβαση πεζών που βρίσκεται στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, στη Βορείου Ηπείρου, έχει χαρακτηριστεί επικίνδυνη, λόγω της αυξημένης κυκλοφορίας και της θέσης της, λίγο μετά από στροφή. Η απόφαση είναι επίσημη, εδώ και έξι μήνες.

Έχουν συντείνει στο συμπέρασμα οι τρεις αρμοδιότεροι φορείς: Ο Δήμος Ιωαννιτών, η Τροχαία και η σχολική επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου, από τις 26 του περασμένου Νοεμβρίου.

Μάλιστα, η τροχαία έχει διατυπώσει την καταγραμμένη στα πρακτικά της συνεδρίασης της 26ης Νοεμβρίου 2019 της σχολικής επιτροπής άποψη, ότι είναι αντίθετη με την ύπαρξη της διάβασης, δεν μπορεί να γίνει ρύθμιση κυκλοφορίας εκεί και θα πρέπει «να αποχρωματιστεί άμεσα». Σχετική αυτοψία και αίτημα στον Δήμο, η τροχαία κατέθεσε στις 11 Οκτωβρίου.

Τον Ιούνιο του 2020, η διάβαση παραμένει στη θέση της και… χρωματισμένη.

Με το δεδομένο ότι εκατέρωθεν του δρόμου βρίσκονται δύο σχολεία, αλλά η συγκεκριμένη διάβαση χρησιμοποιείται από παιδιά και γονείς του 16ου Δημοτικού Σχολείου, ο σύλλογος γονέων είχε αιτηθεί τότε να τοποθετηθεί εκεί σχολικός τροχονόμος. Το αίτημα, το οποίο είχε κατατεθεί ξανά πιο νωρίς, απορρίφθηκε εκ νέου με το παραπάνω σκεπτικό.

Η γενική υπόδειξη είναι η χρήση της διάβασης πιο πάνω, όπου υπάρχουν φανάρια. Ο σύλλογος γονέων ζήτησε επιτακτικά να τοποθετηθεί τροχονόμος τις ώρες αιχμής. Η τροχαία ωστόσο, ήταν κατηγορηματική: υποστήριξε, στη σχολική επιτροπή, ότι δεν είναι δυνατή η ρύθμιση της κυκλοφορίας στο συγκεκριμένο σημείο, γιατί αναπτύσσονται ταχύτητες και τα οχήματα δεν προλαβαίνουν να κόψουν ταχύτητα.

Το θέμα είναι προφανές: Γιατί μια χαρακτηρισμένη ως επικίνδυνη διάβαση παραμένει… διάβαση, δίνοντας την εντύπωση ότι παρέχει ασφαλές πέρασμα του δρόμου, σε περιοχή όπου υπάρχουν σχολεία και οι γονείς δικαίως ανησυχούν, καθώς και γιατί αυτή δεν «σβήνεται» από το δρόμο.  

Επίσης, οι γονείς δικαίως ζητάνε να ληφθούν μέτρα για τους μαθητές-τριες που διασχίζουν το δρόμο, ειδικά τώρα που άνοιξαν ξανά τα σχολεία…

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back