ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιές: Η μάχη της Πάρνηθας (upd)

Εικόνα του άρθρου Φωτιές: Η μάχη της Πάρνηθας (upd)
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/08/2023, 12:28
ΕΛΛΑΔΑ

Οι δυνάμεις της πυρόσβεσης έχουν επικεντρώσει τις προσπάθειές τους στο να ανακόψουν τις φλόγες που κινούνται στους πρόποδες της Πάρνηθας πριν αυτές κατευθυνθούν προς τον εθνικό δρυμό.

Οι φλόγες πλησιάζουν τα σπίτια και στον οικισμό της Αγίας Παρασκευής. Είχε προηγηθεί η εκκένωση με πούλμαν και λεωφορεία του δήμου με ασφάλεια τριών γηροκομείων με 150 άτομα και ενός μοναστηριού. 

Λίγο μετά τις 10:30 φούντωσε απότομα η φωτιά στον οικισμό Άγιο Ιωάννη, απειλώντας σπίτια. Αναφορές για καμένο σπίτι και στάνη και έξω από το χωριό της Αγίας Παρασκευής.  

Αστυνομικοί τρέχουν από σπίτι σε σπίτι στο χωριό της Αγίας Παρασκευής, καλώντας τους κατοίκους να φύγουν άμεσα. Μία κατοικία έχει τυλιχθεί στις φλόγες. Εξαπλώνεται ταχύτατα η φωτιά.

H εξέλιξη της δασικής πυρκαγιάς στην Πάρνηθα από την κάμερα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στις εγκαταστάσεις της Πεντέλης. Το βίντεο ξεκινά από το πρωί της Τρίτης 22/08 και εκτείνεται έως τις πρωινές ώρες της Τετάρτης 23/08.


Συνολικά 164 πυροσβέστες και 62 οχήματα έδωσαν μάχη με τις φλόγες όλο το βράδυ της Τρίτης προσπαθώντας να σταματήσουν το πύρινο μέτωπο που ξεκίνησε από την περιοχή της Μονής Κλειστών και σύντομα διασπάστηκε και εξαπλώθηκε σε μεγάλη έκταση στον σημαντικότερο πνεύμονα πρασίνου της Αττικής.


Στον Ασπρόπυργο

Στο μέτωπο του Ασπροπύργου η εικόνα της πυρκαγιάς είναι καλύτερη με τους πυροσβέστες να προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο διάσπαρτες ενεργές εστίες πυρκαγιάς. Στο σημείο επιχειρούν 78 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 30 οχήματα.

Σε εξέλιξη βρίσκεται και η πυρκαγιά στο Μοσχοπόδι της Θήβας με την εικόνα της να είναι ελαφρώς βελτιωμένη συμφωνα με την Πυροσβεστική. Στο σημείο επιχειρούν 25 πυροσβέστες με 11 οχήματα ενώ από αέρος παρέχουν συνδρομή από νωρίς το πρωί 5 αεροσκάφη.


Στον Έβρο

Ασθενέστεροι αλλά πάντα ρυθμιστές της έντασης, της πορείας και της ταχύτητας εξάπλωσης της πυρκαγιάς οι άνεμοι σήμερα στον Έβρο αναμένεται να καθορίσουν για άλλη μία μέρα, σύμφωνα με τις δασικές υπηρεσίες, τον βαθμό δυσκολίας και την αποτελεσματικότητα των επιχειρήσεων κατάσβεσης στα τέσσερα εναπομείναντα μέτωπα του Νομού.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Meteo.gr. Φωτογραφία αρχείου



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back