Λυκ πίσω

«Φως»: Προγραμματική δέσμευση για «10 δρομολόγια εξωτερικού»

Εικόνα του άρθρου «Φως»: Προγραμματική δέσμευση για «10 δρομολόγια εξωτερικού»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/02/2023, 20:52

H περιφερειακή παράταξη «Φως» με επικεφαλής τον Λάμπρο Γεωργόπουλο συναντήθηκε με εκπροσώπους της διοίκησης της Ένωσης Ξενοδόχων ν. Ιωαννίνων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή της, δεσμεύτηκε ότι εάν εκλεγεί περιφερειακή αρχή θα συνδέσει το αεροδρόμιο Ιωαννίνων με «τουλάχιστον 10 προορισμούς εξωτερικού», καθώς και ότι θα δημιουργήσει «Οργανισμό Εικόνας Ηπείρου o οποίος διαφυλάσσει, προωθεί, προβάλλει και βελτιώνει την εικόνα, το σήμα (brand) της Ηπείρου και όποια οικονομική δραστηριότητα περικλείει αυτό».

Η ανακοίνωση δεν διευκρινίζει με ποιες περιοχές του εξωτερικού θα γίνουν οι συνδέσεις και αν θα είναι μόνο με Ευρώπη ή και άλλες ηπείρους. Επίσης, είναι μια τοποθέτηση που δεν δείχνει να λαμβάνει υπόψη τις δεδομένες δυσκολίες σύστασης δρομολογίων στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων, με εξωτερικό και εξωτερικό.

Στη συζήτηση που έγινε, οι εκπρόσωποι των ξενοδόχων ανέφεραν τα προβλήματα του κλάδου και άκουσαν τις προτάσεις της παράταξης για τον τουρισμό.

Η παράταξη θεωρεί μεταξύ άλλων ότι «η υφιστάμενη κατάσταση δεν ξεπερνά το 10% των δυνατοτήτων της περιοχής» και ότι «η ολιστική προσέγγιση της Ηπείρου ως ενιαία οντότητα επιφέρει το μέγιστο αποτέλεσμα».

Επίσης, θεωρεί ότι έργο της διαδρομής των αρχαίων θεάτρων της Ηπείρου είναι «τεραστίου κόστους και αμφίβολης απόδοσης».  

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back