ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Φορολοταρία» με αριθμό συναλλαγών και όχι ποσό

Εικόνα του άρθρου «Φορολοταρία» με αριθμό συναλλαγών και όχι ποσό
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/10/2018, 18:18
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Την έρευνα του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ), επικαλείται ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Στέφος, για να στηρίξει την ερώτησή του για την ενίσχυση της «φορολοταρίας». Το ΙΟΒΕ επισημαίνει ότι «η ευρεία χρήση ηλεκτρονικών πληρωμών συνέβαλε πάνω από 50% στην αύξηση των ετήσιων εσόδων από το ΦΠΑ για το έτος 2017» και ως εκ τούτου, ο κ. Στέφος ζητάει, μαζί με 22 ακόμα βουλευτές του κόμματος, να ενισχυθεί το μέτρο της φορολοταρίας.

«Αποτελεί μια αναγκαιότητα προκειμένου να διευρυνθεί η ‘κουλτούρα’ χρήσης ηλεκτρονικών πληρωμών στις συναλλαγές των πολιτών. Κρίνεται ως αναγκαιότητα, διότι η αύξηση των εσόδων από το ΦΠΑ που επήλθε ως αποτέλεσμα της χρήσης καρτών, δημιουργεί τον δημοσιονομικό χώρο στην κυβέρνηση για τη λήψη μέτρων που θα ανακουφίσουν τους πολίτες» αναφέρουν μεταξύ άλλων οι βουλευτές.

Το ενδιαφέρον είναι ότι οι βουλευτές εισηγούνται αλλαγή του αλγόριθμου, μέσω του οποίου αναδεικνύονται οι νικητές της «φορολοταρίας», ώστε να λαμβάνεται υπόψη ο αριθμός των συναλλαγών του πολίτη και όχι το ύψος του ποσού των συναλλαγών.




ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back