Φοιτητικοί σύλλογοι: «Δεν συγχωνεύονται τα τμήματα της Φιλοσοφικής, αλλά…»

Εικόνα του άρθρου Φοιτητικοί σύλλογοι: «Δεν συγχωνεύονται τα τμήματα της Φιλοσοφικής, αλλά…»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/03/2024, 14:17

Φοιτητικοί σύλλογοι του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με ανακοίνωσή τους, κατηγορούν την πρυτανική αρχή ότι «φορώντας τη μάσκα του υπερασπιστή του δημοσίου πανεπιστημίου και των δωρεάν σπουδών προχωρά σε μια σειρά από αντιδραστικά μέτρα, στοιχισμένα με τον στρατηγικό σχεδιασμό του πανεπιστημίου τα οποία συγκαταλέγονται στον νέο νόμο».

Αναφέρουν ότι «μέσα από πίεση καταφέραμε να αποσπάσουμε τη δέσμευση της πρυτανείας πως δεν θα συγχωνευθούν οι σχολές των κοινωνικών επιστημών ( Φιλοσοφία, Φιλολογία, Ιστορικό-Αρχαιολογικό)», εννοώντας προφανώς τα τμήματα της Φιλοσοφικής.

Συμπληρώνουν δε ότι το πανεπιστήμιο «βάζει σε εφαρμογή διατμηματικές συμφωνίες με πανεπιστήμια του εξωτερικού τα οποία χαρακτηρίστηκαν ως ‘μη κερδοσκοπικά’ και πιθανά να προμηνύουν άνοιγμα ιδιωτικών τμημάτων στο πανεπιστήμιο. Επομένως, ‘ντύνουν’ πλευρές του νομοσχεδίου με το μανδύα της εξωστρέφειας και της εποικοδομητικής επικοινωνίας με ιδρύματα του εξωτερικού, την ίδια στιγμή που αυτήν τη ‘νέα’ προοπτική την έχουμε υποστεί χρόνια τώρα με έμπρακτα τα παραδείγματα των μεγάλων ελλείψεων και της υποστελέχωσης σε μια σειρά σχολών, της αύξησης του κόστους μετακίνησης προς το πανεπιστήμιο και όχι μόνο».

Τέλος, σημειώνουν ότι «η πρυτανεία όχι μόνο αρνείται να πάρει θέση για καίρια ζητήματα που επηρεάζουν άμεσα τους φοιτητές όπως η λέσχη, οι εστίες, η αύξηση μετακίνησης στα αστικά λεωφορεία, αλλά δεν προβαίνει και σε κανένα μέτρο ‘πετώντας το μπαλάκι’ στις υπόλοιπες αρμόδιες αρχές. Συγκεκριμένα για τις μεταφορές, παρά τη συνεχόμενη ενημέρωση για την κατάσταση που επικρατεί με τα λεωφορεία, δεν έχουν αναλάβει καμία ευθύνη».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back