ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Φοιτητικές εστίες: Φοιτητές-τριες κατά νέου εσωτερικού κανονισμού

Εικόνα του άρθρου Φοιτητικές εστίες: Φοιτητές-τριες κατά νέου εσωτερικού κανονισμού
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/06/2024, 07:46
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Με ανακοίνωση που υπογράφουν φοιτητικοί σύλλογοι του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, καλούν σε κινητοποίηση σήμερα Παρασκευή 21 Ιουνίου στην πρυτανεία, στις 11 το πρωί και την Τρίτη 25/6 στην Περιφέρεια Ηπείρου, στις 18.00, με αφορμή το νέο εσωτερικό κανονισμό στις φοιτητικές εστίες.

Η διαμονή συνδέεται επιπλέον των κριτηρίων, με την πορεία των σπουδών και όσοι-ες δεν έχουν συμπληρώσει 30 ects (μονάδες που αντιστοιχούν στα μαθήματα που περνούν) κάθε έτος, θα υφίστανται έξωση.

Οι σύλλογοι αναφέρουν μεταξύ άλλων:

«Ο νέος εσωτερικός κανονισμός αποτελεί αιτία πολέμου για τους φοιτητές, εξυπηρετώντας την προώθηση των κατευθύνσεων που καθιστούν το Πανεπιστήμιο σε επιχείρηση και τους φοιτητές σαν πελάτες, μεγαλώνοντας τους ταξικούς φραγμούς, που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές των εργατικών-λαϊκών οικογενειών για να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους».

Επίσης, σημειώνουν ότι τα συμβόλαια θα είναι πλέον 1+1 χρόνο, θα υπάρχουν ποινές για τη μη καταβολή ενοικίου, η διαχείριση θα γίνεται από το Συμβούλιο Διοίκησης χωρίς την παρουσία φοιτητών κ.α.

Οι φοιτητές-τριες ζητούν να καταργηθεί το ενοίκιο και ο εσωτερικός κανονισμός, να γίνουν επισκευές στα διαθέσιμα δωμάτια, να ανεγερθούν νέες εστίες κ.α.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3