Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Φ.Ο.Ε.Α.: Συνέδριο και αιμοδοσία

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/10/2021, 14:11
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Στις 9 και 10 Οκτωβρίου, η Φοιτητική Ομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (Φ.Ο.Ε.Α.) θα πραγματοποιήσει διαδικτυακό συνέδριο με θέμα «Ο Εθελοντισμός στον τομέα της υγείας», με αφορμή τα 40 χρόνια από την ίδρυση της ομάδας.

«Ο εθελοντισμός στο πλαίσιο της υγείας αποτελεί το ύψιστο δείγμα ανιδιοτελούς προσφοράς. Συγκεκριμένα, η δωρεά, όχι μόνο αίματος, αλλά και αιμοπεταλίων, οργάνων, αρχέγονων αιμοποιητικών κυττάρων, βλαστοκυττάρων και ομφαλοπλακουντϊακού αίματος εντάσσεται σε αυτή την κατηγορία. Δυστυχώς, όμως, η χώρα μας ‘αιμορραγεί’ σε αυτόν τον τομέα. Ιδιαίτερα οι ανάγκες σε αίμα, όπως ήδη σας είναι γνωστό, δεν καλύπτονται σε εθνικό επίπεδο, με αποτέλεσμα να απευθυνόμαστε στο εξωτερικό για την κάλυψη των αναγκών μας» σημειώνεται μεταξύ άλλων.

Ενόψει του συνεδρίου, σήμερα 8 Οκτωβρίου, η Φ.Ο.Ε.Α., έχοντας πλήρη επίγνωση της κατάστασης που επικρατεί σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας λόγω των τεράστιων ελλείψεων σε αίμα που υπάρχουν, θα πραγματοποιήσει αιμοδοσία από τις 11 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, στην αίθουσα της ομάδας, στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, έναντι λέσχης, σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων «Γ. Χατζηκώστα».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back