ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Φήμες»: Η επίχρυση εποχή των Fleetwood Mac

Εικόνα του άρθρου «Φήμες»: Η επίχρυση εποχή των Fleetwood Mac
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/02/2018, 12:30
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πριν από 41 χρόνια, τέτοια μέρα, οι Fleetwood Mac μπαστάρδευαν οριστικά και αμετάκλητα το στυλ τους, με αντίτιμο την απόλυτη και διαχρονική εμπορική επιτυχία. Το Rumors ήταν το 11ο άλμπουμ τους, όχι όμως το πρώτο με τον Λίντσεϊ Μπάκιγχαμ στην κιθάρα και γενικώς, δεν ήταν μια κομβική στιγμή από την άποψη των εισόδων και εξόδων στη μπάντα.

Ωστόσο, έμελλε να γίνει σημείο αναφοράς σχεδόν για τα πάντα: Για την εμπορική επιτυχία, για την «ανακάλυψη» του είδους που αργότερα, ονομάστηκε FM Rock, για τις ίδιες τις ζωές των μελών του συγκροτήματος. Το Rumors και η περιοδεία που ακολούθησε, προκάλεσαν το χωρισμό του ζεύγους μακ Βι, τους πλακωμούς μεταξύ Μπάκιγχαμ και Στίβι Νικς και άλλα πολλά.

Αν σας αρέσει ο Τύπος, μπορείτε να τον στηρίξετε με μια συνδρομή ή δωρεά, εδώ:

Το Rumors, ακόμα και για αυστηρότατους κριτές του «ελαφρού» ροκ εν ρολ, αλλά και οπαδούς της χρυσής μπλουζ εποχής της μπάντας επί Πίτερ Γκριν, Ντάνι Κίρβαν κ.λπ. ήταν και παραμένει ένα τρομερά σημαντικό άλμπουμ. 

Εκτός από το The Chain που δεν ήταν από τα πιο εμπορικά κομμάτια του δίσκου, αλλά και το κορυφαίο του άλμπουμ, Gold Dust Woman, άλλες συνθέσεις έφτασαν να γίνουν μέχρι και υπόκρουση προεκλογικών περιοδειών και γενικώς, να γραφτούν με ανεξίτηλο τρόπο στο μεγάλο βιβλίο της μουσικής.


UPD 4.2.23

Εκτός από τις μονομανίες του Μπάκιγχαμ, το άλμπουμ  φέρει και τη δημιουργική σφραγίδα της Κριστίν Πέρφεκτ, τότε μακ Βι. Η  Κριστίν που ήταν από τους σημαντικούς-ες που αποχώρησαν το 2022,  πρόσθεσε μαγεία στο άλμπουμ, δίπλα στη σαγηνευτική και υπνωτιστική Στίβι  Νικς.





ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back