Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΗΠΕΙΡΟΣ

Φεστιβαλικό… Μουσικό Σχολείο Άρτας

Εικόνα του άρθρου Φεστιβαλικό… Μουσικό Σχολείο Άρτας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/05/2022, 02:54
ΗΠΕΙΡΟΣ

Στο φεστιβάλ των Μουσικών Σχολείων «Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη καρδία, λόγου χάριν Μίκης Θεοδωράκης» στην Καβάλα συμμετείχε το Μουσικό Σχολείο Άρτας με 45 μαθητές-τριες και τρεις εκπαιδευτικούς – τον Παναγιώτη Γιαννούτσο, τον Δημήτρη Καμπόλη και την Κωνσταντίνα Τόλη.

Το φεστιβάλ, που πραγματοποιήθηκε για 6η χρονιά φέτος, διοργάνωσαν ο Δήμος Καβάλας, η Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων Νεαπόλεως & Θάσου, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης και το Μουσικό Σχολείο Καβάλας από τις 5 έως τις 9 Μαΐου. Η φετινή διοργάνωση ήταν αφιερωμένη στον Μίκη Θεοδωράκη.

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ οι μαθητές και μαθήτριες συμμετείχαν σε βιωματικά εργαστήρια, σεμινάρια και διαλέξεις των οποίων επικεφαλής ήταν καταξιωμένοι μουσικοί. Παράλληλα έγιναν παρουσιάσεις των Μουσικών Σχολείων σε διάφορες πλατείες της πόλης.

Το Μουσικό Σχολείο Άρτας έδωσε μεταξύ άλλων τη δική του μουσική παράσταση στην πλατεία Ελευθερίας υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών κ.κ. Γιαννούτσου και  Καμπόλη. Το αποκορύφωμα της διοργάνωσης, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ήταν η συναυλία στο αρχαίο θέατρο Φιλίππων με τη συμμετοχή 1200 μαθητών-τριών από 18 Μουσικά Σχολεία της χώρας και 8 εκπαιδευτικά ιδρύματα του εξωτερικού.

Το Μουσικό Σχολείο Άρτας, στην ανακοίνωσή του, ευχαριστεί τους διοργανωτές και τους εθελοντές, και κυρίως τον εμπνευστή του φεστιβάλ, τον διευθυντή του Μουσικού Σχολείου Καβάλας Ιωάννη Κακάρα. Απευθύνει δε και ένα μεγάλο ευχαριστώ και στα παιδιά του σχολείου για την άψογη συνεργασία.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back