Oikonomou pisoi
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το Φεστιβάλ Βωβούσας έχει πολλή μουσική

Εικόνα του άρθρου Το Φεστιβάλ Βωβούσας έχει πολλή μουσική
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/07/2019, 18:28
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ

Το ορεινό φεστιβάλ Βωβούσας ετοιμάζεται για όλα: για προβολές, για εκθέσεις, για εκδρομές, για μουσικές εκδηλώσεις.

Το μουσικό μέρος του φεστιβάλ έχει τα πάντα και σχεδόν κάθε μέρα. Οι περισσότερες μουσικές εκδηλώσεις γίνονται στη Βωβούσα.

Έχουμε και λέμε λοιπόν:

Σάββατο 13 Ιουλίου, 21:30 (εγκαίνια του φεστιβάλ)

Χρήστος Τζιτζιμίκας

Ο Χρήστος Τζιτζιμίκας με τη παρέα του σε μια βραδιά σύγκλισης με τις βαθύτερες παραδόσεις του τόπου. Ένα αυθεντικό ηπειρώτικο γλέντι μέχρι πρωίας. Σε συνδιοργάνωση με Teranga Beat

Κυριακή 14 Ιουλίου, 21:30

Βασίλειος Τζήκας

Ο εκ Βερολίνου ορμώμενος πολυοργανοπαίχτης-μουσικοσυνθέτης Βασίλειος Τζήκας, κάνει πρώτη στάση στη Βωβούσα σε μια πολύ intime βραδιά «από τον Βορρά στο Νότο».

Δευτέρα 15 Ιουλίου, 21:30

Γιάννης Σαξώνης

Ο Γιάννης Σαξώνης, επενδύει ζωντανά την εμβληματική ταινία του 1922 «Ο Νανούκ Του Βορρά». Πρόκειται για μία ταινία-σταθμό, που με την απεικόνιση της καθημερινής ζωής και επιβίωσης υπό εξαιρετικά σκληρές συνθήκες μιας οικογένειας Εσκιμώων Ινουίτ στον καναδικό βορρά, καθόρισε τη μετέπειτα πορεία του ντοκιμαντέρ και του εθνογραφικού κινηματογράφου.

Τετάρτη 17 Ιουλίου, 21:30, στο Γρεβενίτι

Θοδωρής Ζιάρκας

Ο κοντραμπασίστας Θοδωρής Ζιάρκας (ιδρυτικό μέλος των Valia Calda) παρουσιάζει ένα σόλο όπου εξερευνά τους πολυφωνικούς ήχους που μπλέκονται στον διάλογο μεταξύ θορύβου και ησυχίας.

17 Ιουλίου, 21:30

Constellation Chor

Το αυτοσχεδιαστικό σχήμα Constellation Chor, από το Carnegie Hall της Νέας Υόρκης στη Βωβούσα. Επτά τραγουδιστές-χορευτές-περφόρμερ πρόκειται να παρουσιάσουν σόλο κομμάτια μέχρι συνθέσεις για πολλές φωνές βασισμένες στα ποιήματα της Σαπφώς.

Πέμπτη 18 Ιουλίου, 21:30

Melentini

Η Melentini δημιουργεί μια προσωπική ατμόσφαιρα με avant garde neo-soul, indie pop και τζαζ στοιχεία. Έχει χαρακτηριστεί από τους μουσικοκριτικούς της ελληνικής σκηνής ως μία εκ των πιο σημαντικών δημιουργών της γενιάς της καθώς επίσης από τις πιο ενδιαφέρουσες γυναικείες φωνές.

Παρασκευή 19 Ιουλίου, 21:30

Συναυλία ελληνικού και αλβανικού σχήματος

Οι Κομπανίες των Φώτη Καραβιώτη και Γιάννη Λίτσιου, με πρόγραμμα τραγουδιών από όλη την Ήπειρο και τα Γρεβενά, και των αδελφών Zeqiri από την Πρεμετή της Αλβανίας, με πρόγραμμα τραγουδιών από τη Νότια Αλβανία σε έναν μουσικό διάλογο με επίκεντρο τον Αώο ποταμό.

Σε συνδιοργάνωση: Πίνδος Περιβαλλοντική, Save the Blue Heart

Σάββατο 20 Ιουλίου, 21:30

Hairetis - Harper

H δεξιοτέχνης αρπίστα Maria-Christina Harper (Λονδίνο) και ο λαουτιέρης Γιάγκος Χαιρέτης (Κρήτη), γνωστός από τη συνεργασία του με τον Γιάννη Αγγελάκα, συμπράττουν .

Christopher King

Ο Christopher Κing «γυρίζει» τις σπάνιες πλάκες των 78 στροφών (1920) ηπειρωτικής μουσικής σε ένα ιδιότυπο Dj set.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back