Oikonomou pisoi
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Φεστιβάλ θερινού σινεμά με τις ευχές του Δημαρχείου

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/07/2016, 20:05
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το 2ο φεστιβάλ θερινού σινεμά (2nd Ioannina Open Air Film Festival) έχει τη στήριξη όχι μόνο της διοίκησης του Πνευματικού Κέντρου του δήμου Ιωαννιτών αλλά και του ίδιου του δημάρχου Θωμά Μπέγκα. 

Ο δήμαρχος κ. Μπέγκας και ο πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Κώστας Γκόγκος παρουσίασαν την πολιτιστική αυτή εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί από 14 έως τις 17 Ιουλίου σε δημόσιους χώρους της πόλης -στην πλατεία Μαβίλη, στο Ιτς Καλέ, στα Λιθαρίτσια και στην κεντρική πλατεία. «Τα Γιάννενα θα ανοίξουν κινηματογραφικά πανιά για να ‘αρμενίσουμε’ σε ένα όμορφο ταξίδι», είπε ο δήμαρχος (ο οποίος τις ημέρες του φεστιβάλ θα βρίσκεται ταξίδι στη Μόσχα για την έκθεση αργυροχοΐας). «Η μαγεία του θερινού κινηματογράφου συνδυάζεται με τη λογική μιας διαφορετικής προσέγγισης του δημόσιου χώρου και με ποιοτικές πολιτιστικές εκδηλώσεις», πρόσθεσε. Ο πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου κ. Γκόγκος θύμισε την αγάπη των Γιαννιωτών για τα θερινά σινεμά, καθώς, όπως είπε, στην πόλη λειτουργούσαν τέσσερις θερινοί κινηματογράφοι που άφησαν εποχή (Παλλάδιο, Τιτάνια, Κύπρος, Εσπέρια).

Το φεστιβάλ θερινού κινηματογράφου ήταν μια ιδέα του σκηνοθέτη Βασίλη Δούβλη που «όταν μας την πρωτοείπε μαζί με τον πρόεδρο του Πνευματικού Κέντρου μας ενθουσίασε και είπαμε 'πάμε να το κάνουμε στα Γιάννενα'», όπως ο κ. Μπέγκας. «Την περσινή πρώτη χρονιά το φεστιβάλ αγκαλιάστηκε αμέσως από τους Γιαννιώτες κι έτσι επιβαλλόταν να συνεχιστεί και φέτος με στόχο να καθιερωθεί ως ένας ξεχωριστός, ένας ιδιαίτερος θεσμός για την πόλη», υπογράμμισε ο κ. Γκόγκος. Και οι δύο ευχαρίστησαν τον χορηγό του φεστιβάλ, τη μπύρα FIX.


ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Όσο για το πρόγραμμα του φεστιβάλ, στις 14 Ιουλίου, στα Λιθαρίτσια, θα προβληθεί η ταινία του Κουροσάβα «Ρασομόν», στις 15 Ιουλίου, στην πλατεία Μαβίλη, η ταινία του Νταβίντ Ελοφέν «Μακριά από τους ανθρώπους», στις 16 Ιουλίου, στο Ιτς Καλέ, η ταινία του Λάζλο Νέμες «Ο Γιος του Σαούλ» και στις 17 Ιουλίου, στην κεντρική πλατεία, δίπλα στην «Όαση», θα προβληθεί η ταινία του Μάλικ Μπεντζελούλ «Ψάχνοντας τον Sugar Man». Oι προβολές ξεκινούν στις 21:30 και η είσοδος είναι ελεύθερη.



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3