ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φαρμακοποιοί για γνωμοδότηση ΣτΕ: «Σεβόμαστε μεν, διαφωνούμε δε»

Εικόνα του άρθρου Φαρμακοποιοί για γνωμοδότηση ΣτΕ: «Σεβόμαστε μεν, διαφωνούμε δε»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/02/2018, 01:03
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Την απόλυτη διαφωνία του για τη γνωμοδότηση του Ε’ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, που έκρινε συνταγματικό και νόμιμο το σχέδιο προεδρικού διατάγματος «Ρυθμίσεις επαγγέλματος φαρμακοποιού - Ίδρυση φαρμακείου», εκφράζει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος.

«Σεβόμαστε μεν, διαφωνούμε δε απολύτως» σημειώνουν χαρακτηριστικά οι φαρμακοποιοί, γνωστοποιώντας ότι ο Σύλλογος «θα ασκήσει αμέσως μετά την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος,  αίτηση ακυρώσεως και αναστολής, όπου θα κριθεί πια στην Ολομέλεια του ΣτΕ,  η αντισυνταγματικότητα του Π.Δ. και η μη συμβατότητα του με το Ενωσιακό κεκτημένο».

Παράλληλα, με ανακοίνωσή του, καθιστά «σαφές  από όλους και ιδίως από τους διάφορους ‘επενδυτές μη φαρμακοποιούς’, ότι ο ΠΦΣ και οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι θα προσβάλλουν στα αρμόδια δικαστήρια κάθε τυχόν άδεια ιδρύσεως φαρμακείου που θα χορηγηθεί σε ιδιώτες.

Τέλος ο πρόεδρος του ΠΦΣ, Κυριάκος Θεοδοσιάδης προειδοποιεί τους «επενδυτές μη φαρμακοποιούς» ότι εάν επενδύσουν στην ίδρυση φαρμακείου θα χάσουν τα χρήματα τους.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back