ΗΠΕΙΡΟΣ

Φαρμακευτική κάνναβη από την Πρέβεζα

Εικόνα του άρθρου Φαρμακευτική κάνναβη από την Πρέβεζα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/08/2019, 11:48
ΗΠΕΙΡΟΣ

Περισσότερες από 2000 θέσεις εργασίας εκτιμάται πως θα δημιουργήσουν στην ελληνική αγορά οι 25 εταιρείες με προϊόντα βιομηχανικής και φαρμακευτικής κάνναβης, που έχουν λάβει τη σχετική άδεια, σύμφωνα με όσα δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» η Ελένη Μπέλλου, υπεύθυνη επικοινωνίας της Salonica Cannabis Expo 2019, που θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια της 84ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

«Οι κλιματικές συνθήκες στη χώρα αναπτύσσουν την καλύτερη ποικιλία του φυτού, στην καλύτερη του μορφή για βιομηχανική αλλά και φαρμακευτική χρήση», εξηγεί η κα Μπέλλου και σημειώνει: «Το γεγονός ότι, φέτος, η Salonica Cannabis Expo 2019 θα διοργανωθεί στη ΔΕΘ δείχνει ότι η αγορά που πριν από δύο χρόνια, όταν ξεκινούσε αυτή η προσπάθεια, λέγαμε ότι γεννιέται, έχει ήδη γεννηθεί. Έχουν ήδη τα τελευταία δύο χρόνια ξεκινήσει τρομερές προσπάθειες που έχουν βγάλει στην αγορά πάρα πολλά προϊόντα».

Η έκθεση Salonica Cannabis Expo 2019 θα φιλοξενηθεί στο διεθνές εκθεσιακό κέντρο της Θεσσαλονίκης, από τις 12 Σεπτεμβρίου και για τις τέσσερις τελευταίες ημέρες της 84ης ΔΕΘ, με τη συμμετοχή 130 εκθετών από την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό.

Σύμφωνα με την κα Μπέλλου, με την εκκίνηση της αδειοδότησης της φαρμακευτικής κάνναβης ανοίγουν ήδη, έχουν λάβει ΦΕΚ 14 μονάδες στην Ελλάδα που θα την παράγουν και συνολικά 25 άδειες εγκατάστασης μονάδων επεξεργασίας τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης.

Μια από τις 14 μονάδες, είναι στην Πρέβεζα.

Πηγή: ΑΠΕ/Σωτήρης Κυριακίδης

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back