Συντακτης: Γιώργος Πατέλης
Δημοσιευση: 1-07-2017, 19:33
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Πέρυσι, το Facebook άρχισε να δοκιμάζει ένα χαρακτηριστικό που διευκόλυνε την εύρεση δημόσιων δικτύων Wi-Fi γύρω σας. Ήταν διαθέσιμο μόνο σε συσκευές με iOS και μόνο σε επιλεγμένες περιοχές.

Σήμερα το Facebook διαθέτει το χαρακτηριστικό σε όλους μέσω της εφαρμογής για κινητά. Για την ενεργοποίηση πατήστε την καρτέλα «περισσότερα» και έπειτα επιλέξτε «εύρεση Wi-Fi». Θα δείτε όλες τις κοντινές τοποθεσίες Wi-Fi σε μια λίστα ή σε κάποιο χάρτη. Εκτός τις ασύρματες συνδέσεις θα βρείτε και πληροφορίες σχετικά για τις επιχειρήσεις που τις φιλοξενούν.

Η νέα λειτουργία του Facebook, Find Wi-Fi θα σας είναι πολύ χρήσιμη ανά πάσα στιγμή, και ειδικά αν ταξιδεύετε στο εξωτερικό και δεν έχετε κάποια σύνδεση δεδομένων. Υπάρχει συχνά Wi-Fi κάπου γύρω σας, αλλά η λήψη ενός συνεκτικού σήματος μπορεί να είναι πρόβλημα ειδικά αν δεν ξέρετε από πού προέρχεται το δίκτυο.

Παρομοίως, η λειτουργία είναι πολύ χρήσιμη εάν χρησιμοποιείτε ένα περιορισμένο πακέτο δεδομένων και προσπαθείτε να χρησιμοποιείτε το Wi-Fi όσο το δυνατόν περισσότερο για να αποφύγετε την καταβολή πρόσθετων τελών.

Λάβετε υπόψη ότι το εργαλείο του κοινωνικού δικτύου εμφανίζει μόνο τα δίκτυα Wi-Fi στα οποία οι επιχειρήσεις επέλεξαν να μοιράζονται τις πληροφορίες τους στο Facebook, οπότε πιθανότατα δεν θα βρείτε όλες τις πιθανές συνδέσεις μέσω της νέας υπηρεσίας.

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα