ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Facebook: Εντόπισε σοβαρό κενό ασφαλείας

Εικόνα του άρθρου Facebook: Εντόπισε σοβαρό κενό ασφαλείας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/09/2018, 00:14
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Το Facebook δήλωσε ότι «σχεδόν 50 εκατομμύρια» χρήστες βρέθηκαν εκτεθειμένοι από ένα κενό ασφαλείας.

Οι χάκερ έκλεψαν «access tokens», ψηφιακά κλειδιά, μέσω της λειτουργίας «προβολή ως», η οποία επιτρέπει στους χρήστες να δουν πώς εμφανίζεται το προφίλ τους σε κάποιον άλλο χρήστη.

Η εταιρεία δήλωσε πως τεχνικοί της αποκάλυψαν πως το περιστατικό συνέβη την περασμένη Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου και ακόμη η έρευνα βρίσκεται σε αρχικά στάδια.

«Δεδομένου ότι μόλις ξεκινήσαμε την έρευνά μας, δεν έχουμε ακόμη αποφασίσει αν έχει γίνει κακή χρήση αυτών των λογαριασμών ή έχουν πρόσβαση σε οποιαδήποτε πληροφορία», ανέφερε η εταιρεία στο blog της.

«Το ελάττωμα διορθώθηκε χθες (Πέμπτη) το βράδυ» ανέφερε σήμερα ο επικεφαλής του μέσου κοινωνικής δικτύωσης Μαρκ Ζάκερμπεργκ κατά τη διάρκεια μιας τηλεδιάσκεψης.

«Χάκερ εκμεταλλεύτηκε το τεχνικό πρόβλημα για να κλέψει κωδικούς πρόσβασης που επιτρέπουν την είσοδο στο λογαριασμό Facebook περίπου 50 εκατομμυρίων χρηστών», σημείωσε, υπογραμμίζοντας εντούτοις ότι προς το παρόν, η Facebook δεν γνωρίζει εάν «αυτοί οι λογαριασμοί χρησιμοποιήθηκαν από τον χάκερ».

«Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε στοιχεία που να καταδεικνύουν ότι οι λογαριασμοί τέθηκαν σε κίνδυνο» διαβεβαίωσε ο διευθύνων σύμβουλος σε μια ανάρτηση στο Facebook.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back