ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Facebook: Ένα Messenger για παιδιά

Εικόνα του άρθρου Facebook: Ένα Messenger για παιδιά
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/12/2017, 13:54
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Το Facebook κυκλοφόρησε σήμερα στις ΗΠΑ την εφαρμογή Messenger Kids, μια εφορμογή που απευθύνεται αποκλειστικά σε παιδιά μικρότερα των 13 ετών.

Πρόκειται για μια «καθαρή» έκδοση του κανονικού Messenger, όπου τα παιδιά-χρήστες δεν έχουν πρόσβαση σε όλες της λειτουργίες του, ενώ επιτρέπει τον πλήρη γονικό έλεγχο.

Οι γονείς είναι εκείνοι που θα πρέπει να δημιουργήσουν τους λογαριασμούς των παιδιών, τα οποία με τη σειρά τους μπορούν να μιλούν μόνο σε μια προκαθορισμένη λίστα επαφών. Επίσης τα παιδιά μπορούν να έχουν πρόσβαση σε stickers και masks κατάλληλα για την ηλικία τους.

Το Facebook τονίζει ότι αναπτύσσει την εφαρμογή Messenger Kids λαμβάνοντας υπόψιν τις συμβουλές και την τεχνογνωσία ειδικών ασφαλείας.

Ο λογαριασμός ενός παιδιού στο Messenger Kids πρέπει να είναι οπωσδήποτε υπό την κηδεμονία του λογαριασμού ενός εκ των γονέων στο Facebook, ενώ όλα τα αιτήματα φιλίας πρέπει να έχουν έγκριση του γονέα μέσα από τον δικό τους λογαριασμό.

Επίσης οποιοσδήποτε ενήλικας επιθυμεί να συνομιλήσει με ένα παιδί, θα πρέπει να είναι οπωσδήποτε φίλος με τον γονέα.

Δεν υπάρχουν διαφημίσεις ή αγορές εντός εφαρμογής και το κοινωνικό δίκτυο είπε ότι οι πληροφορίες του παιδιού δεν θα χρησιμοποιηθούν για διαφημιστικούς σκοπούς. Το Facebook δήλωσε επίσης ότι δεν θα μεταφέρει αυτόματα τους χρήστες στο κανονικό Messenger ή στο Facebook όταν μεγαλώνουν, αν και η εταιρεία μπορεί να τους προσφέρει τη δυνατότητα να μεταφέρουν επαφές στο Messenger.

Για την ώρα το Messenger Kids είναι διαθέσιμο μόνο στις ΗΠΑ για συσκευές iOS, αλλά πολύ σύντομα θα επεκταθεί στις υπόλοιπες χώρες και σε άλλες πλατφόρμες.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3