ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

F1: Η Ferrari έσπασε το σερί της Red Bull

Εικόνα του άρθρου F1: Η Ferrari έσπασε το σερί της Red Bull
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/03/2024, 20:48
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ


Ο Κάρλος Σάινθ της Ferrari έβαλε τέλος στο νικηφόρο σερί της Red Bull στη Formula 1 την Κυριακή, όταν ο Ισπανός εκμεταλλεύτηκε την πρόωρη εγκατάλειψη του Μαξ Φερστάπεν και κέρδισε το Grand Prix της Αυστραλίας, μόλις δύο εβδομάδες αφού έχασε τον προηγούμενο αγώνα στη Σαουδική Αραβία λόγω της εγχείρηση αφαίρεσης της σκωληκοειδίτιδας.

Ο Σάινθ, ο οποίος ξεκίνησε από την πρώτη σειρά μαζί με τον Φερστάπεν, κράτησε τη θέση του στην πρώτη στροφή, αλλά πέρασε τον Ολλανδό στον δεύτερο γύρο στη στροφή εννέα και πήρε τον έλεγχο όταν ο αντίπαλός του εγκατέλειψε δύο γύρους αργότερα λόγω μηχανικής βλάβης.

Image caption

Ο Φερστάπεν είχε κερδίσει τους δύο πρώτους αγώνες της F1 της σεζόν στο Μπαχρέιν και τη Σαουδική Αραβία και βρισκόταν σε ένα σερί εννέα νικών.

Ο Σάινθ τερμάτισε μπροστά από τον ομόσταυλό του Σαρλ Λεκλέρκ για το πρώτο αποτέλεσμα 1-2 της Ferrari από το Grand Prix του Μπαχρέιν το 2022, με τον Λάντο Νόρις της McLaren να τερματίζει τρίτος για το πρώτο του βάθρο στο Albert Park.

Ο συναθλητής του, ο Αυστραλός Όσκαρ Πιάστρι, ήταν τέταρτος.

Ο Σάινθ, ο οποίος θα αντικατασταθεί από τον Λιούις Χάμιλτον στη Ferrari από το 2025, ήταν ενθουσιασμένος που πήρε την τρίτη νίκη της καριέρας του κόντρα στις αντιξοότητες, την πρώτη του μετά το περσινό Grand Prix της Σιγκαπούρης.

Το προβάδισμα του Φερστάπεν στη βαθμολογία των οδηγών μειώθηκε από 15 βαθμούς σε τέσσερις, με τον Λεκλέρκ να βρίσκεται στη δεύτερη θέση. Ο Φερστάπεν έχει 51 βαθμούς και ο Λεκλέρκ 47.


ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back