ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

F1: O Λιούις Χάμιλτον εγκαταλείπει τη Mercedes για τη Ferrari

Εικόνα του άρθρου F1: O Λιούις Χάμιλτον εγκαταλείπει τη Mercedes για τη Ferrari
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/02/2024, 22:56
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

O Λιούις Χάμιλτον θα αγωνίζεται για τη Ferrari από το 2025, αφού ενεργοποίησε την οψιόν αποδέσμευσης στο συμβόλαιο με τη Mercedes που υπέγραψε τον Αύγουστο.

Η είδηση, που επιβεβαιώθηκε πρώτα από τη Mercedes και στη συνέχεια με μια μονοσήμαντη δήλωση από τη Ferrari, ήρθε μετά από μια ημέρα αυξανόμενων εικασιών με τον κόσμο να περιμένει νέα από το Maranello και το Brackley.

«Η Scuderia Ferrari είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι ο Lewis Hamilton θα ενταχθεί στην ομάδα το 2025, με πολυετές συμβόλαιο», ανέφερε η Ferrari.

«Έχω περάσει καταπληκτικά 11 χρόνια με αυτή την ομάδα και είμαι πολύ περήφανη για όσα έχουμε πετύχει μαζί. Η Mercedes είναι μέρος της ζωής μου από τότε που ήμουν 13 ετών», ανέφερε ο Χάμιλτον στην ανακοίνωση της Mercedes.

Ο 39χρονος Βρετανός πρόκειται να αντικαταστήσει τον Ισπανό οδηγό Κάρλος Σάινθ στο πλευρό του Σαρλ Λεκλέρκ.

Όπως αναφέρει το Reuters, η μεγαλύτερη μεταγραφή οδηγού από τότε που ο Χάμιλτον άφησε τη νικηφόρα McLaren για την τότε μη δοκιμασμένη Mercedes στο τέλος του 2012 αποτέλεσε έκπληξη, παρά τις τακτικές συζητήσεις ότι θα μπορούσε να συμβεί μια μέρα.

Νικητής του ρεκόρ των 103 αγώνων και με 104 pole positions σε μια καριέρα που ξεκίνησε το 2007, ο Χάμιλτον δεν είχε το μονοθέσιο που θα μπορούσε να αμφισβητήσει τη Red Bull και τον Μαξ Φερστάπεν τις τελευταίες σεζόν. Ο Βρετανός ήταν τρίτος στη γενική κατάταξη πέρυσι, ενώ η Mercedes ήταν δεύτερη.

Ο Χάμιλτον θα έχει έναν καταξιωμένο και γρήγορο team mate τον Σαρλ Λεκλέρ, του οποίου το συμβόλαιο ανανεώθηκε την περασμένη εβδομάδα για αρκετές ακόμα σεζόν.

Η Mercedes πρέπει τώρα να ξεκινήσει την αναζήτηση για έναν συνεργάτη του Βρετανού Τζορτζ Ράσελ, με τον Κάρλος Σάινθ να είναι ένας πιθανός υποψήφιος, αν και ο Ισπανός έχει συνδεθεί και με την Audi, όταν η Sauber γίνει η εργοστασιακή του ομάδα το 2026.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back