ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Formula 1: Νικητής και στην Ίμολα ο Μαξ Φερστάπεν

Εικόνα του άρθρου Formula 1: Νικητής και στην Ίμολα ο Μαξ Φερστάπεν
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/05/2024, 21:13
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ο Μαξ Φερστάπεν κατάφερε να αποκρούσει μια καθυστερημένη επίθεση του Λάντο Νόρις της McLaren και να κερδίσει το Grand Prix της Εμίλια Ρομάνια με διαφορά μικρότερη του ενός δευτερολέπτου την Κυριακή.

Ο τριπλά παγκόσμιος πρωταθλητής της Red Bull στη Formula 1 πήρε την καρό σημαία μόλις 7 δέκατα του δευτερολέπτου μπροστά από τον άνθρωπο που τον νίκησε στον προηγούμενο γύρο στο Μαϊάμι και αισθάνθηκε ότι μπορεί να αποσπάσει άλλο ένα.

Η νίκη ήταν η πέμπτη του Φερστάπεν σε επτά αγώνες φέτος, η 59η της καριέρας του και η τρίτη διαδοχική στην Ίμολα. Ο περσινός αγώνας στην ιταλική πίστα ακυρώθηκε λόγω ισχυρών πλημμυρών.

Ο Σαρλ Λεκλέρ χάρισε στη Ferrari το πρώτο βάθρο της στην Ίμολα από το 2006, όταν το είχε πετύχει ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Μίκαελ Σουμάχερ.

Η νίκη διεύρυνε το προβάδισμα του Φερστάπεν στο πρωτάθλημα στους 48 βαθμούς, με τον Λεκλέρ να είναι πλέον ο πιο κοντινός του αντίπαλος, αφού ο Σέρχιο Πέρες της Red Bull ξεκίνησε 11ος και τερμάτισε όγδοος.

Ο Φερστάπεν έχει 161 βαθμούς, ο Λεκλέρ 113 και ο Πέρες 107. Η Red Bull έχει 268 στη βαθμολογία των κατασκευαστών, με τη Ferrari στους 212 και τη McLaren στους 154.

Τα αποτελέσματα:

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back