Oikonomou pisoi
ΕΛΛΑΔΑ

Φ. Γεννηματά: Ανακοίνωσε έκτακτο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/04/2017, 23:49
ΕΛΛΑΔΑ

Η Φώφη Γεννηματά εξήγγειλε τη διεξαγωγή εκτάκτου συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, ως απάντηση στην αμφισβήτηση που δέχθηκε για την επιλογή της να προχωρήσει σε συνέδριο θέσεων της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, στη σύνοδο της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος από τους Νίκο Ανδρουλάκη και Στέφανο Ξεκαλάκη.

Έτσι σύμφωνα με όσα αποφάσισε η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ συγκροτείται άμεσα  Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου η οποία θα έχει μία ολιγομελή γραμματεία και συντονιστή στον οποίον μεταφέρονται άμεσα, όπως είπε χαρακτηριστικά η κ. Γεννηματά, οι αρμοδιότητες του γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής Στέφανου Ξεκαλάκη.

Το έκτακτο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ καλείται να εκλέξει κεντρικά όργανα του κόμματος, δηλαδή Κεντρική Επιτροπή, Πολιτικό Συμβούλιο και Γραμματέα, ενώ θα είναι και ο πολιτικός προπομπός του Ιδρυτικού Συνεδρίου του νέου ενιαίου πολιτικού φορέα που προγραμματίζεται να γίνει στις αρχές του 2018.

«Άλλο η διαφωνία και άλλο η ανοιχτή υπονόμευση σε κάθε τι που δεν ελέγχεται. Όσα έγιναν το Σάββατο προκαλούν αποστροφή στην κοινωνική μας βάση. Ως εδώ με την εσωστρέφεια», είπε χαρακτηριστικά η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Επέμεινε ότι η πορεία προς την αποφασιστική ενίσχυση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης περνάει μέσα από τη διάλυση όπως είπε μηχανισμών και καπετανάτων.

Παράλληλα η κ. Γεννηματά άφησε σαφείς αιχμές κατά των Ανδρουλάκη και Ξεκαλάκη, οι οποίοι είχαν διαφωνήσει ανοιχτά με το θεσμικό συνέδριο της ΔΗ.ΣΥ. «Κάποιοι κολλημένοι στους παλαιοκομματικούς μηχανισμούς αμφισβητούν και λοιδορούν αυτούς τους ανθρώπους, αυτά τα στελέχη. Μιλούν για δήθεν 'διορισμένους συνέδρους'. Προφανώς γιατί κανείς δεν θα τους 'διορίσει' με την γνωστή μέθοδο της εσωκομματικής 'γραμμής'. Τους αφήνουμε πίσω», είπε συγκεκριμένα η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Επανέλαβε ότι το Πολιτικό και Προγραμματικό Συνέδριο Θέσεων της Συμπαράταξης που θα λάβει χώρα 30 Ιουνίου έως 2 Ιουλίου θα είναι ένα κρίσιμο σκαλοπάτι προς την ίδρυση του ενιαίου φορέα. Απηύθυνε προσκλητήριο προς όλους όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν ώστε να συνδιαμορφώσουμε, όπως είπε το προγραμματικό πλαίσιο του πολυκομματικού φορέα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back