ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ευτύχης Μπιτσάκης, ένα ντοκιμαντέρ

Εικόνα του άρθρου Ευτύχης Μπιτσάκης, ένα ντοκιμαντέρ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/02/2022, 14:52
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το ντοκιμαντέρ του Προκόπη Δάφνου «Ευτύχης Μπιτσάκης: η σκέψη, η δράση» (2018, διάρκεια 90’) θα προβάλλουν οι «Κυριακές στο πανί», στο πλαίσιο του κύκλου «Φιλοσοφία και Κινηματογράφος» την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου, στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δημ. Χατζής».

Το παρών στην εκδήλωση θα δώσει και ο Ευτύχης Μπιτσάκης, συγγραφέας και φιλόσοφος. Θα μιλήσουν ο σκηνοθέτης Προκόπης Δάφνος και ο Δημήτρης Καρύδας, αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης & Δημόσιας Διοίκησης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ).

Oι ομιλίες θα ξεκινήσουν στις 19:00. Στις 20:30, θα ακολοιυθήσει η προβολή του ντοκιμαντέρ.

Στο ντοκιμαντέρ, ο Ευτύχης Μπιτσάκης αφηγείται με τον μοναδικό του τρόπο τα πιο σημαντικά βιώματα, που καθόρισαν την προσωπικότητά του. Ξεδιπλώνοντας το κουβάρι της ζωής του, ξεκινάει από το χωριό του στην Κρήτη, όπου γεννήθηκε το 1927. Μιλάει για τα παιδικά του χρόνια, το δημοτικό σχολείο, το γυμνάσιο, τη φυλακή και την εξορία πριν πάει στο πανεπιστήμιο, τους αγώνες μέσα από το χώρο του ΚΚΕ και της Αριστεράς, την επιστημονική του καριέρα στην Ελλάδα και τη Γαλλία και το έργο (βιβλία, περιοδικά, εφημερίδες).

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back