πλαισιο πισω tc1
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ευρωπαϊκές Ημέρες Χειροτεχνίας με μια επίδειξη

Εικόνα του άρθρου Ευρωπαϊκές Ημέρες Χειροτεχνίας με μια επίδειξη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/03/2023, 15:24
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Χειροτεχνίας (27/3-2/4), το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) σε συνεργασία με το Κέντρο Παραδοσιακής Βιοτεχνίας Ιωαννίνων (ΚΕ.ΠΑ.Β.Ι), διοργανώνει το Σάββατο 1 Απριλίου, στις 11 το πρωί, επίδειξη της παραδοσιακής τεχνικής «χύτευση στο χώμα», στη διαδραστική αίθουσα της γιαννιώτικης αργυροχοΐας του ΚΕ.ΠΑ.Β.Ι. (Αρχιεπισκόπου Μακαρίου 11).  

Η τεχνική της χύτευσης στο χώμα στηρίζεται στην ιδιότητα των μετάλλων να λιώνουν με τη θερμοκρασία και να παίρνουν το σχήμα μήτρας και είναι μία από τις πιο οικονομικές μεθόδους μορφοποίησης και παραγωγής ασημένιων αντικειμένων. Ο αργυροτεχνίτης Χρήστος Σιαπατόρης θα παρουσιάσει βήμα προς βήμα την τεχνική και οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να δουν τη δημιουργία αργυρών αντικειμένων από την αρχή έως το τελικό αποτέλεσμα.

Οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Χειροτεχνίας (www.journeesdesmetiersdart.fr) καθιερώθηκαν ως ετήσιος θεσμός σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και γιορτάζονται κάθε άνοιξη από το 2002. Για το έτος 2023, το θέμα της διοργάνωσης έχει τίτλο “Elevate the Everyday”.  

Η συμμετοχή στη δράση είναι δωρεάν.

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις στο Μουσείο Aργυροτεχνίας, στο τηλέφωνο 26510 64065 (καθημερινά εκτός Τρίτης, 10:00-18:00). 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
δεη πισω Μαννι πισω dodoni back