ΗΠΕΙΡΟΣ

Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς με μια ημερίδα

Εικόνα του άρθρου Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς με μια ημερίδα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/09/2022, 18:40
ΗΠΕΙΡΟΣ

Τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς (23-25 Σεπτεμβρίου), των οποίων το κεντρικό θέμα φέτος είναι: «Βιώσιμη Πολιτιστική Κληρονομιά – Διατηρώντας το παρελθόν για τις μελλοντικές γενιές» θα γιορτάσει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας.

Η Εφορεία έχει προγραμματίσει δράσεις για μικρούς και μεγάλους, την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας.

Οι δράσεις είναι:

-Εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Στα χρόνια που το νερό λεγόταν ύδωρ», απευθυνόμενο σε μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (9:00-10:30 και 11:00-12:30). Η συμμετοχή των σχολικών μονάδων θα γίνει κατόπιν υποβολής σχετικής αίτησης. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

-Κοινοποίηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Άρτας (facebook, youtube) ενός ενημερωτικού βίντεο με θέμα τον Άραχθο.

-Ημερίδα με θέμα «Νέες Τεχνολογίες και Βιώσιμη Πολιτιστική Κληρονομιά. Τα καινοτόμα προγράμματα της ΕΦΑ Άρτας». Μέσα από ολιγόλεπτες ανακοινώσεις, θα παρουσιαστούν τα έργα καινοτομίας που υλοποιούνται από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας σε συνεργασία με εκπαιδευτικά ιδρύματα, ερευνητικά κέντρα και εξειδικευμένους στις νέες τεχνολογίες φορείς, με σκοπό να γίνει κατανοητή η συμβολή της τεχνολογίας στην προστασία και διάσωση της πολιτιστικής κληρονομιάς. Η ημερίδα θα ξεκινήσει στις 19:00.

Το σαββατοκύριακο 24-25 Σεπτεμβρίου, η είσοδος στο Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας και στον  βυζαντινό ναό Παναγίας Παρηγορήτισσας θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3