ΕΛΛΑΔΑ

Ευρωβαρόμετρο: Καλύτερα ευρωκοινοβούλιο και δημοκρατία θέλουν οι Έλληνες

Εικόνα του άρθρου Ευρωβαρόμετρο: Καλύτερα ευρωκοινοβούλιο και δημοκρατία θέλουν οι Έλληνες
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/02/2022, 11:00
ΕΛΛΑΔΑ

Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη έρευνα του Ευρωβαρομέτρου, της κυλιόμενης δημοσκοπικής έρευνας που διενεργεί η ΕΕ, οι πολίτες της Ελλάδας είναι ουδέτεροι-ες απέναντι στο Ευρωκοινοβούλιο και ζητούν να υπερασπιστεί τη δημοκρατία, το κράτος δικαίου, την ελευθερία λόγου και σκέψης, κατά κύριο λόγο.

Επίσης, θέματα προτεραιότητας θεωρούν την υποστήριξη της οικονομίας και τις νέες θέσεις εργασίας, την καταπολέμηση της φτώχιας και τη δημόσια υγεία.

Σημειωτέον ότι σε όλους τους παραπάνω δείκτες, οι Έλληνες και οι Ελληνίδες απαντάνε περισσότερο από το μέσο ευρωπαϊκό όρο.

Επίσης, είναι απογοητευμένοι-ες από το πόσο μετράει η άποψή τους στην ΕΕ, αλλά και στη χώρα τους. Ενδεικτικό είναι ότι ενώ στην ΕΕ το 58% θεωρεί ότι η άποψή του μετράει στη χώρα του, στην Ελλάδα μόνο το 32% συμμερίζεται την άποψη.

Ακόμα, ουδέτερο είναι το ελληνικό κοινό για τη συμμετοχή της Ελλάδας στην ΕΕ: 42% πιστεύει ότι είναι «ούτε καλό, ούτε κακό», αλλά και 42%, εξίσου πιστεύει ότι είναι καλό. Το δε 63% πιστεύει ότι η Ελλάδα έχει ωφεληθεί από τη συμμετοχή της στην ΕΕ.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back