Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΕΛΛΑΔΑ

Εύβοια-φωτιά: Με ενισχύσεις και από την Ήπειρο

Εικόνα του άρθρου Εύβοια-φωτιά: Με ενισχύσεις και από την Ήπειρο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/08/2018, 03:07
ΕΛΛΑΔΑ

Με προσωπικό, οχήματα  και πεζοπόρα τμήματα συμμετέχει και η Περιφέρεια Ηπείρου στο έργο των επίγειων δυνάμεων πυρόσβεσης στην Εύβοια. Οι υπόλοιπες περιφέρειες που συνδράμουν στο έργο των πυροσβεστών είναι της Θεσσαλίας, της Δυτικής και της Κεντρικής Μακεδονίας.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, η πυρκαγιά που ξέσπασε ανάμεσα στα χωριά Σταυρός και Κοντοδεσπότι είναι σε εξέλιξη, ενώ παρά την άμεση κινητοποίηση επίγειων και εναέριων δυνάμεων, έλαβε γρήγορα διαστάσεις λόγω των ισχυρών ριπών του ανέμου, της πυκνής βλάστησης και του έντονου ανάγλυφου της περιοχής εκδήλωσής της.

Όπως είπε η κ. Μαλλίρη, οι πυροσβεστικές δυνάμεις καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να περιορίσουν τη μεγάλη πυρκαγιά. 

Οι δυνάμεις που θα επιχειρούν κατά τη διάρκεια της νύχτας, στη δασική πυρκαγιά στο Κοντοδεσπότι Ευβοίας, είναι 186 πυροσβέστες με 62 οχήματα,70 άτομα πεζοπόρου, 204 άτομα από το τις ένοπλες δυνάμεις, 20 βυτιοφόρα, 27 βοηθητικά πυροσβεστικά οχήματα και 11 μηχανήματα έργου.

Το έργο των δυνάμεων πυρόσβεσης στον τόπο της πυρκαγιάς συντονίζει ο νέος υπαρχηγός Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Γιόβας.

Το Πυροσβεστικό Σώμα εισηγήθηκε για προληπτικούς λόγους την απομάκρυνση των κατοίκων από τα χωριά Κοντοδεσπότι και Σταυρός, της κατασκήνωσης που βρίσκεται στην περιοχή Δάφνη Ψαχνών καθώς και της μονής Παναγιάς Γοργοεπήκοου.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε λίγο μετά τις 9 το βράδυ ο δήμος Διρφύων-Μεσσαπίων, με απόφαση που υπέγραψε ο περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος βρίσκεται στην περιοχή όπου μαίνεται η πυρκαγιά.


ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΡΊΣΕΩΝ

Παρουσία του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη και του γενικού γραμματέα Γιάννη Ταφύλλη, συγκλήθηκε εκτάκτως και συνεδριάζει μέχρι και αυτή την ώρα το Συμβούλιο Διαχείρισης Κρίσεων, λόγω της αυξημένης σοβαρότητας και επικινδυνότητας της πυρκαγιάς στην Εύβοια, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση που έκανε πριν από λίγο η εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Σταυρούλα Μαλλίρη.

Στο Συμβούλιο Διαχείρισης Κρίσεων συμμετέχουν ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Βασίλης Ματθαιόπουλος, ο υπαρχηγός Υποστήριξης, οι συντονιστές και οι επιτελείς, ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Αριστείδης Ανδρικόπουλος, δύο εκπρόσωποι του ΓΕΕΘΑ και ένας του Λιμενικού.

 

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ

Παράλληλα, λόγω του αυξημένου κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς έχει σημάνει συναγερμός στον κρατικό μηχανισμό και πραγματοποιούνται μικτές περιπολίες σε πολλές περιοχές της χώρας, από την Πυροσβεστική, την Αστυνομία και τον Στρατό, καθώς και εναέρια επιτήρηση από αεροσκάφη και ελικόπτερα της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής του Στρατού και αερολεσχών.

Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back