ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ευθύνες στην κυβέρνηση για πολλά θέματα

Εικόνα του άρθρου Ευθύνες στην κυβέρνηση για πολλά θέματα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/02/2021, 11:45
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Με αναφορές στην επικαιρότητα (σκάνδαλο Λιγνάδη, ελληνικό #metoo, υγειονομικά θέματα κ.α.) ξεκίνησε τις διαδικτυακές του εκδηλώσεις το ΚΙΝΑΛΛ, με ομιλήτρια την πρόεδρό του, Φώφη Γεννηματά.

Η πρώτη εκδήλωση είχε μεν αναφορά τα Γιάννενα, ωστόσο η κα Γεννηματά έδωσε, με τις τοποθετήσεις της, την αίσθηση ότι η καμπάνια είναι ευρύτερη πολιτική.

Η κα Γεννηματά κατηγόρησε την κυβέρνηση για καθυστερημένη αντίδραση στην υπόθεση Λιγνάδη και της απέδωσε πολιτική ευθύνη και προσπάθεια συγκάλυψης. Κατηγόρησε επίσης τον ΣΥΡΙΖΑ ότι προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τις αποκαλύψεις και τόνισε ότι «όλοι μαζί πρέπει να υπερασπιστούμε τα θύματα, να αναδείξουμε τις φωνές τους, να βοηθήσουμε να σπάσει παντού η σιωπή. Να διδαχτούμε από το θάρρος των θυμάτων».

Για την πανδημία, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι διακατέχεται από «αντίληψη ράβε-ξήλωνε» και ζήτησε «πολιτική συνεννόηση γύρω από ένα εθνικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας, με περισσότερα τεστ και διαφάνεια στα επιδημιολογικά στοιχεία για κάθε περιοχή, με σωστή ιχνηλάτηση που δεν αρκεί να την κάνει η πολιτική προστασία, με ελέγχους στην πιστή τήρηση των μέτρων, με ουσιαστική ενίσχυση του ΕΣΥ, αλλά και ένταξη του ιδιωτικού τομέα στην προσπάθεια, με ιατρική κάλυψη των ασθενών με covid στο σπίτι, από τις μονάδες πρωτοβάθμιας φροντίδας».

Για το Ταμείο Ανάκαμψης, που ήταν και η βασική θεματική της εκδήλωσης, η κα Γεννηματά κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «αποφεύγει συστηματικά το διάλογο. Έχει παρουσιάσει το δικό της σχέδιο, που ικανοποιεί  δήθεν τους γενικούς όρους της Ε.Ε., αλλά δεν αποτελεί ολοκληρωμένη πρόταση ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας».

Σχετικά με τις προτάσεις του ΚΙΝΑΛΛ, είπε ότι τις έχει επεξεργαστεί «ειδική επιτροπή με επιστήμονες, ειδικούς και πολιτικά στελέχη πάντα μετά από διάλογο με τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων».

Είπε επίσης ότι στόχος είναι «κανένα ευρώ χωρίς αναπτυξιακή διάσταση, κανένα ευρώ χωρίς κοινωνική ανταποδοτικότητα» και η δημιουργία νέας αντίληψης για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

Η εκδήλωση είναι εδώ:


ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back