ΚΟΣΜΟΣ

Έστειλαν δέμα με βόμβα με ελληνική διεύθυνση στον Σόιμπλε

Εικόνα του άρθρου Έστειλαν δέμα με βόμβα με ελληνική διεύθυνση στον Σόιμπλε
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/03/2017, 21:51
ΚΟΣΜΟΣ

Δέμα το οποίο περιέχει εκρηκτικά βρέθηκε στο γερμανικό Υπουργείο Οικονομικών, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Το απόγευμα ανακοινώθηκε από τις γερμανικές αρχές ότι το δέμα περιείχε όντως εκρηκτικά τα οποία και εξουδετερώθηκαν.

Σύμφωνα με τις αρχές, το δέμα είχε ως παραλήπτη τον ίδιο το Γερμανό υπουργό Οικονομικών. Ωστόσο το περιεχόμενό του «προδόθηκε» από καλώδια που προεξείχαν.

Οι αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο ο αποστολέας να ήθελε να υπάρξουν θύματα. «Η πρώτη εξέταση του πακέτου έδειξε ότι περιείχε μείγμα εκρηκτικών, το οποίο χρησιμοποιείτε συχνά για την παραγωγή πυροτεχνημάτων. Ήταν σχεδιασμένο για να προκαλέσει σοβαρούς τραυματισμούς όταν θα ανοιγόταν» δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας, στο Reuters.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η Märkische Allgemeine Zeitung, το πακέτο είχε αποσταλεί προς τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προσωπικά, ενώ ο αποστολέας είχε ελληνική διεύθυνση.

Σύμφωνα με επίσημες αρχές που επικαλείται η γερμανική εφημερίδα, το πακέτο είχε ταχυδρομηθεί από την Ελλάδα.

Όπως μεταδίδει το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων DPA, το πακέτο παραδόθηκε στην αλληλογραφία του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών στις 10 π.μ. τοπική ώρα και περιείχε έναν ενεργό εκρηκτικό μηχανισμό.

Μάλιστα, όπως μεταδίδει το dpa, οι γερμανικές αρχές έχουν εκδώσει προειδοποίηση και προς άλλες χώρες, καθώς είναι άγνωστο αν έχουν ταχυδρομηθεί και άλλα τέτοια πακέτα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3