ΕΛΛΑΔΑ

ΕΣΡ: Νέα προσπάθεια συγκρότησης με μικρές προσδοκίες

Εικόνα του άρθρου ΕΣΡ: Νέα προσπάθεια συγκρότησης με μικρές προσδοκίες
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 31/10/2016, 11:04
ΕΛΛΑΔΑ

Ένα καινούργιο επεισόδιο στο σίριαλ συγκρότησης του Εθνικού Συμβούλιου Ραδιοτηλεόρασης αναμένεται να παιχτεί σήμερα στις 5 το απόγευμα στη Διάσκεψη των προέδρων, μετά την πρόταση της κυβέρνησης να προτείνει τον Βύρωνα Πολύδωρα για τη θέση του προέδρου.

Επίσης, το πρωί, σύμφωνα με κυβερνητική πηγή, επίκειται η κατάθεση στη Βουλή της διάταξης που καταργεί το άρθρο 2Α του νόμου 4339/15, το οποίο μετέφερε τις αρμοδιότητες από το ΕΣΡ στην κυβέρνηση. Με τη διάταξη αυτή, διευκρίνισε, όλες οι αρμοδιότητες καθώς και αυτή του διαγωνισμού και των λεπτομερειών του θα επανέλθουν στο ΕΣΡ. 

Οι εξελίξεις λαμβάνουν χώρα σε ένα ιδιαίτερα φορτισμένο πολιτικό κλίμα με την αντιπαράθεση κυβέρνησης – κομμάτων της αντιπολίτευσης για τη στελέχωση του ΕΣΡ, να οδηγείτε στα ύψη και να προδικάζουν νέο αδιέξοδο στην επανασύσταση της Αρχής και καθυστερήσεις στη βούληση της κυβέρνησης για την προκήρυξη νέου διαγωνισμού, για τις τηλεοπτικές άδεις.

Ήδη, με αιχμηρές ανακοινώσεις τους Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι, τάχθηκαν κατηγορηματικά κατά της υποψηφιότητας Πολύδωρα. 

Η ΝΔ υποστήριξε πως το πρόσωπο του Β. Πολύδωρα δεν πληροί τις προϋποθέσεις για το ΕΣΡ και  υπογράμμισε πως η κυβέρνηση «οφείλει να προσαρμοστεί στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε αντισυνταγματικό τον νόμο Παππά, αντί να παίζει επικοινωνιακά παιχνίδια». 

Το ΠΑΣΟΚ τόνισε την άμεση ανάγκη μιας άλλη συναινετικής λύσης, σημειώνοντας πως πέρα από το παρελθόν του, ο πρόεδρος του ΕΣΡ δεν μπορεί να παριστάνει τον κομματικό παράγοντα και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο. 

Να αναβληθεί η Διάσκεψη των Προέδρων προκειμένου να βρεθεί κοινά αποδεκτή σύνθεση για το ΕΣΡ, προτείνει η Ένωση Κεντρώων. 

To Ποτάμι ανέφερε πως δεν παίζει με τους θεσμούς και δεν πρόκειται να συναινέσει στον ευτελισμό των ανεξάρτητων αρχών, σημειώνοντας πως δεν θα ψηφίσει για πρόεδρο του ΕΣΡ ένα πρόσωπο από το βαθύ παρελθόν της Ελλάδας της χρεοκοπίας.

Το ΚΚΕ σημείωσε ότι δεν πρόκειται να πάρει μέρος σε παζάρια και παιχνίδια που έχουν ως κύριο στόχο την αναδιανομή της πίττας στα ΜΜΕ.  

Τον Σταύρο Δήμα πρότεινε ως πιθανό υποψήφιο η Ένωση Κεντρώων και ζήτησε την ματαίωση της σημερινής διάσκεψης των Προέδρων.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back