Συντακτης: κύριος Τύπος
Δημοσιευση: 11-09-2019, 09:15
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το επιμορφωτικό πρόγραμμα SMILE-Schools Museums Internet Learning Education παρακολούθησαν στην Στοκχόλμη από 4 μέχρι 10 Αυγούστου τρεις εκπαιδευτικοί του Εσπερινού ΓΕΛ Ιωαννίνων.

Πρόκειται για πρόγραμμα που έγινε στο πλαίσιο του Erasmus +/ Δράση ΚΑ1– Μαθησιακή κινητικότητα προσωπικού σχολικής εκπαίδευσης και επιχορηγήθηκε αποκλειστικά από την Ευρωπαϊκή Ένωση σε συνεργασία με το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών Ελλάδας (ΙΚΥ).

Στην επιμόρφωση συμμετείχαν 15 εκπαιδευτικοί από Ελλάδα, Κύπρο, Γερμανία και Πορτογαλία. Ο φορέας που διοργάνωσε την επιμόρφωση έχει έδρα την Αγγλία και είναι ο EUcourses.eu – Elderberry AB.

Το πρόγραμμα αφορούσε την μουσειακή αγωγή και την ένταξη θεμάτων που άπτονται της πολιτιστικής κληρονομιάς στην καθημερινή εκπαιδευτική διαδικασία με την βοήθεια καινοτόμων και βιωματικών διδακτικών μεθόδων προσέγγισης όπως e-learning και mobile learning , με τη χρήση smartphones και ipads και με την αξιοποίηση των κατάλληλων λογισμικών-εφαρμογών IOS και Android .

Το σεμινάριο ολοκληρώθηκε με την αξιολόγηση των μαθησιακών αποτελεσμάτων από το φορέα υλοποίησης και με την απονομή βεβαίωσης επιτυχούς παρακολούθησης στους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς.

Επιπλέον, οι εκπαιδευτικοί που πήραν μέρος απόκτησαν Europass Mobility (Μαρία Διατσίδου, Σταματία Κώτσια και Περικλής Χρήστου).

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα