ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ESM: Είπε το «ναι» στην εκταμίευση της δόσης

Εικόνα του άρθρου ESM: Είπε το «ναι» στην εκταμίευση της δόσης
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/07/2017, 23:00
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Προχωρώντας και τυπικά στην ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM), ενέκρινε την εκταμίευση της τρίτης δόσης του προγράμματος βοήθειας, συνολικού ύψους 8,5 δισ. ευρώ,

Τα χρήματα θα δοθούν σε δύο δόσεις με την πρώτη ύψους 7,7 δισ. ευρώ να εκταμιεύεται την ερχόμενη Δευτέρα προκειμένου να αποπληρωθούν κρατικά ομόλογα, ύψους 6,9 δισ. ευρώ, και να καταβληθούν ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου, ύψους 800 εκατ. ευρώ.

Η εκταμίευση των υπόλοιπων 800 εκατ. ευρώ θα γίνει μετά την 1η Σεπτεμβρίου, ανάλογα με την πρόοδο του ελληνικού δημοσίου στη διαδικασία αποπληρωμής οφειλών προς τον ιδιωτικό τομέα.

«Η σημερινή απόφαση καταδεικνύει πως η Ελλάδα έχει ολοκληρώσει τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις» δήλωσε ο Κλάους Ρέγκλινγκ, επικεφαλής του ESM, χαιρετίζοντας «τον μακρύ δρόμο που έχει διανύσει η χώρα προς τη δημοσιονομική σταθερότητα και την οικονομική ανάπτυξη».

«Η κυβέρνηση θα πρέπει να συνεχίσει στο ίδιο μονοπάτι, προκειμένου η ελληνική οικονομία να ανακτήσει την ανταγωνιστικότητά της και την εμπιστοσύνη των επενδυτών» έσπευσε να προσθέσει.

Σημειώνεται ότι το συνολικό ποσό που έχει εκταμιευτεί προς την Ελλάδα έως σήμερα, στο πλαίσιο του τρίτου προγράμματος βοήθειας, αγγίζει τα 39,4 δισ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back