ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Έρχονται οι… πολυπληθέστερες εκλογές

Εικόνα του άρθρου Έρχονται οι… πολυπληθέστερες εκλογές
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/02/2019, 10:38
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Η λήξη της προθεσμίας για την υποβολή υποψηφιοτήτων για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 αργεί ακόμα, αλλά ήδη φαίνεται ότι οι ψηφοφόροι στα Γιάννενα, θα κληθούν να επιλέξουν μεταξύ των περισσότερων προτάσεων τα τελευταία χρόνια.

Οκτώ είναι οι υποψήφιοι στον Δήμο Ιωαννιτών και έξι δεδηλωμένοι στην Περιφέρεια, με τις πιθανότητες να γίνουν επτά, οκτώ ή και εννιά να είναι ανοιχτές, αυτή τη στιγμή.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο πλήθος παρατάξεων που κατεβαίνουν στα Γιάννενα, με αντίστοιχο αριθμό να μην παρατηρείται σε προηγούμενες εκλογικές διαδικασίες.

Φυσικά, εννοείται ότι  ανοιχτό παραμένει και το ενδεχόμενο να μη φτάσουν όλοι μέχρι την κάλπη. Αλλά αυτό θα έχει να κάνει με τις ενδεχόμενες συμφωνίες που θα γίνουν μεταξύ συνδυασμών.

Ο… απαιτούμενος αριθμός υποψηφίων εξισορροπείται κάπως με το γεγονός ότι απαιτείται μικρότερος ελάχιστος αριθμός για τη συμπλήρωση ψηφοδελτίου.

Ενόψει του Μαΐου, η πρώτη προθεσμία που λήγει είναι στις 28 Φεβρουαρίου. Μέχρι τότε μπορούν οι πολίτες να εγγραφούν στους εκλογικούς καταλόγους και να ψηφίσουν όπου επιθυμούν.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back