Λυκ πίσω
ΘΕΑΤΡΟ

Έρχεται «Ο Γλάρος»

Εικόνα του άρθρου Έρχεται «Ο Γλάρος»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/01/2019, 21:14
ΘΕΑΤΡΟ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το Καμπέρειο Θέατρο ετοιμάζεται να υποδεχθεί στη σκηνή του ένα από τα πιο σημαντικά έργα του Άντον Τσέχωφ. «Ο Γλάρος» ανεβαίνει από την Κεντρική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων σε συμπαραγωγή με το Θεσσαλικό Θέατρο.

Η πρεμιέρα θα γίνει το Σάββατο 19 Ιανουαρίου, στις 21:00. Τη σκηνοθεσία του θεατρικού έργου έχει κάνει ο Γιάννης Παρασκευόπουλος, ένας ηθοποιός και σκηνοθέτης που έχει αφήσει το στίγμα του στα θεατρικά δρώμενα της Θεσσαλονίκης (με την ομάδα «Νέες Μορφές» αλλά και με τις συνεργασίες του με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος).

«Ο Γλάρος» του Τσέχωφ περιγράφει τα πάθη, τις προσδοκίες και τις απογοητεύσεις μιας ομάδας ανθρώπων. Ο ίδιος ο Τσέχωφ έχει χαρακτηρίσει το έργο «κωμωδία σε 4 πράξεις»: «Είναι μια κωμωδία  με τέσσερις πράξεις, ένα τοπίο με λίμνη, πολλή συζήτηση περί λογοτεχνίας, λίγη δράση και πέντε τόνους έρωτα».

Τους ρόλους της παράστασης κρατούν η Γιώτα Φέστα, ο Θανάσης Μιχαηλίδης, ο Γιώργος Βεργούλης, ο Γκαλ Α. Ρομπίσα, η Χρυσή Μπαχτσεβάνη, ο Στέλιος Νίνης, η Ζωή Ιωαννίδη, ο Αρτέμης Χαραλαμπίδης, η Ιωάννα Δεμερτζίδου, ο Γιάννης Κοντός και ο Λάμπρος Γραμματικός.

Η παράσταση θα ανεβαίνει μέχρι 17 Φεβρουαρίου (μετά θα πάει στη Λάρισα), από Πέμπτη έως Κυριακή. 

Το εισιτήριο κοστίζει 10 ευρώ, 7 ευρώ το μειωμένο, και δωρεάν οι άνεργοι.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back