Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΘΕΑΤΡΟ

Έρχεται το 3ο Φεστιβάλ Δωδώνης

Εικόνα του άρθρου Έρχεται το 3ο Φεστιβάλ Δωδώνης
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/05/2019, 15:57
ΘΕΑΤΡΟ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Δήμος Δωδώνης παρουσίασε το πρόγραμμα του 3ου Φεστιβάλ Δωδώνης που προσθέτει στον τίτλο το «Διεθνές», καθώς θα ξεκινήσει στις 3 Ιουλίου με τη Sofi Sinfonietta, τη συμφωνική ορχήστρα σε διεύθυνση Σβίλεν Σεμιόνοφ.

Κατά τα λοιπά, το ένα από τα δύο «φεστιβάλ Δωδώνης» θα φιλοξενήσει τη φετινή καλοκαιρινή παράσταση του Εθνικού Θεάτρου με την «Ορέστεια» του Αισχύλου και μια σειρά ακόμα εκδηλώσεις.

«Το Διεθνές Φεστιβάλ Δωδώνης αποτελεί μία ακόμη πρωτοβουλία της παρούσας δημοτικής αρχής που αποσκοπεί στην ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, στην ανάπτυξη του τουρισμού και στην τόνωση της τοπικής οικονομίας» είπε ο δήμαρχος Δωδώνης Χρήστος Ντακαλέτσης, μεταξύ άλλων.

Το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Δωδώνης συνδιοργανώνουν ο Δήμος Δωδώνης, η Περιφέρεια Ηπείρου και το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Δωδώνης, με τη συνεργασία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα:

3 Ιουλίου – Sofia Sinfonietta: 24 μουσικοί και σολίστες, μαζί με 2 λυρικούς τραγουδιστές, θα παρουσιάσουν γνωστά έργα της κλασσικής σκηνής και άριες των Χαίντελ και Μότσαρτ.

6-7 Ιουλίου – Ομαδικοαναλυτικό Συμπόσιο Αρχαίας Δωδώνης: Σε συνδιοργάνωση με το Ινστιτούτο Ομαδικής Ανάλυσης Φουκς, θα πραγματοποιηθεί αναζήτηση συνδέσεων μεταξύ της Αρχαίας Ελληνικής και της Ψυχαναλυτικής Σκέψης, με επίκεντρο τις Ασυνείδητες Ομαδικές Δυναμικές στην Αρχαιότητα και Σήμερα.

12-13 Ιουλίου – Εθνικό Θέατρο: Η Ορέστεια, η μοναδική σωζόμενη τριλογία του αρχαίου ελληνικού δράματος θα παρουσιαστεί σε δύο συνεχόμενες παραστάσεις. Ο Αγαμένων, οι Χοηφόροι και οι Ευμενίδες, υπό τη σκηνοθετική ματιά της Ιούς Βουλγαράκη, της Λίλλυς Μελεμέ και της Γεωργίας Μαυραγάνη αντίστοιχα, πραγματεύονται την τραγική μοίρα των Ατρειδών σε μια ενιαία παράσταση.

25 Ιουλίου – Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής ΕΡΤ: Ένα μουσικοθεατρικό αναλόγιο, με τίτλο «Ρέκβιεμ στο Μεγάλο Πόλεμο», θα παρουσιάσουν περισσότεροι από 40 μουσικοί, μαζί με δύο ηθοποιούς και μια λυρική τραγουδίστρια, με θέμα την εμπειρία του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου και τη νέο-ρομαντική ποίηση του Άγγλου φιλέλληνα Rupert Brooke.

1 Αυγούστου – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης: Την κωμωδία του Δημήτρη Κεχαΐδη, «Το Τάβλι», θα παρουσιάσει ο σκηνοθέτης Λευτέρης Γιοβανίδης, με πρωταγωνιστές τον Γεράσιμο Σκιαδαρέση και τον Ιεροκλή Μιχαηλίδη, στους ρόλους του Φώντα και του Κόλια.

15 Αυγούστου – Δημήτρης Παπαδημητρίου: Ο συνθέτης θα παρουσιάσει τα κομμάτια του σε μια αυγουστιάτικη πανσέληνο

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back