Oikonomou pisoi
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Ερωτόκριτος» σε μιούζικαλ

Εικόνα του άρθρου «Ερωτόκριτος» σε μιούζικαλ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/07/2017, 19:42
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μία από τις παραστάσεις που θεωρούνται must φέτος το καλοκαίρι, είναι το μιούζικαλ «Ερωτόκριτος» του συνθέτη Δημήτρη Μαραμή. Η παράσταση αυτή έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα του Its Kale Festival του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών. Στη σκηνή του φεστιβάλ, στο Ιτς Καλέ του Κάστρου των Ιωαννίνων, θα ανέβει στις 21 Ιουλίου, στις 21:00.

Το μιούζικαλ «Ερωτόκριτος» αποτέλεσε την πρώτη μεγάλη παραγωγή και ανάθεση της Εναλλακτικής Σκηνής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής το Μάιο του 2017 στις νέες της εγκαταστάσεις στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Βασικός ερμηνευτής του έργου είναι ο Θοδωρής Βουτσικάκης, ο οποίος ερμήνευσε τον Ερωτόκριτο και στις παραστάσεις της  Εναλλακτικής Σκηνής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Η περιοδεία της ιδιαίτερης αυτής παράστασης σε όλη τη χώρα γίνεται χωρίς τη Μαρίνα Σάττι (ναι, τη γνωστή «Μάντισσα»), η οποία και είχε ερμηνεύσει τον ρόλο της Αρετούσας.

Στην περιοδεία του καλοκαιριού, τον ρόλο της Αρετούσας ερμηνεύει η Ελένη Δημοπούλου. Συμμετέχουν ακόμα η Μέλα Γεροφώτη και η Ελεάνα Βάσιου. Η παράσταση περιλαμβάνει έναν κύκλο τραγουδιών με αφηγηματικά μέρη ανάμεσα, προερχόμενο από το μιούζικαλ το οποίο είναι βασισμένο στo πρωτότυπo έπος του Βιτσέντζου Κορνάρου. Ο Δημήτρης Μαραμής μελοποιεί το αναγεννησιακό αριστούργημα με αναφορές από blues, Jazz, και rock αλλά  και την κρητική μουσική παράδοση. Το συγκεκριμένο έργο εστιάζει κυρίως στα διαχρονικά στοιχεία της ερωτικής ιστορίας του Ερωτόκριτου και της Αρετούσας, τη φιλία, την αρρώστια του πόθου και τις περιπέτειες των δύο νέων.

Το εισιτήριο κοστίζει 15 ευρώ (και 10 ευρώ το μειωμένο). Προπώληση εισιτηρίων: στο περίπτερο Tickets Ioannina στην κεντρική πλατεία, στα βιβλιοπωλεία  Χαρτέξ, Αναγνώστης και Κουμπλομάτης και στο κατάστημα Ίρις.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back