Ερώτηση για τις ζημιές στα αμπέλια της Ζίτσας

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/09/2018, 18:21

Οι βουλευτές του ΚΚΕ κ.κ. Καραθανασόπουλος και Μωραΐτης, κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή σχετικά με τις ζημιές σε αμπελοκαλλιέργειες του νομού Ιωαννίνων και ειδικότερα του Δήμου Ζίτσας. «Αποτέλεσμα είναι η φετινή παραγωγή να είναι δραματικά μειωμένη. Σύμφωνα με στοιχεία του Αμπελουργικού Συλλόγου Ζίτσας οι ζημιές στις αμπελοκαλλιέργειες φτάνουν σε ορισμένες περιοχές σε ποσοστό μέχρι και το 70%» αναφέρουν σχετικά και προσθέτουν ότι διακόπηκε η «έκδοση των Γεωργικών Προειδοποιήσεων για την συγκεκριμένη περιοχή αφού με απόφαση του Περιφερειακού Κέντρου Προστασίας Φυτών απομακρύνθηκε ο γεωπόνος που παρακολουθούσε την περιοχή».

Περαιτέρω, τονίζουν ότι ο οργανισμός ΕΛΓΑ στη συνάντηση που είχε με τους αμπελουργούς «αρνήθηκε να δεχθεί την πρότασή τους για ‘αναγγελία ζημιών’, παρόλο που με τον αντιασφαλιστικό και φοροεισπραχτικό κανονισμό του ‘χαρατσώνει’ και τους αμπελοκαλλιεργητές της περιοχής χωρίς όμως να διασφαλίζει τις παραγωγές τους από όλες τις φυσικές καταστροφές και σε όλα τα στάδια της παραγωγής».

Ζητούν να κάνει άμεσα εκτιμήσεις ο ΕΛΓΑ και να αποζημιωθούν οι καλλιεργητές πλήρως, καθώς επίσης και να παγώσουν οι οφειλές τους και να προσληφθεί προσωπικό τις αρμόδιες σχετικές υπηρεσίες.




ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back