Ερώτηση για το τηλεοπτικό σήμα στο Ανατολικό Ζαγόρι

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/11/2018, 15:18

Ερώτηση προς τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά κατέθεσε ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς, για το ζήτημα που αντιμετωπίζει η περιοχή του Ανατολικού Ζαγορίου, στην αναμετάδοση του σήματος της ΕΡΤ.

Το πρόβλημα έρχεται από την εποχή που ανέλαβε η Digea την ψηφιακή αναμετάδοση και δεν κάλυψε όλους τους αναμεταδότες.

Το Ανατολικό Ζαγόρι καλύπτεται τηλεοπτικά από αναμεταδότη στο Δεμάτι και με δίκτυο άλλων τοπικών αναμεταδοτών που συντηρεί ο Δήμος το σήμα φτάνει στα χωριά της περιοχής.

Σύμφωνα με τον κ. Μαντά, ο πιθανότερος λόγος είναι η ποιότητα του σήματος που φτάνει από τον κεντρικό αναμεταδότη της Digea στην Κατάρα

Ο κ. Μαντάς ζητάει να μάθει πώς εξελίσσεται «ο σχεδιασμός και η υλοποίηση του προγράμματος εγκατάστασης πομπών επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής, για το αν σκοπεύει να εξετάσει το ενδεχόμενο εγκατάστασης πομπού της ΕΡΤ στο Δεμάτι και τέλος, για το ποιες εναλλακτικές λύσεις προτείνει στην  περίπτωση που μια τέτοια εγκατάσταση  δεν είναι δυνατή».  Το υπουργείο έχει ψηφίσει εδώ και λίγο καιρό την επιδότηση των νοικοκυριών για την εγκατάσταση οικιακών συνδρομητικών υπηρεσιών, σε περιοχές όπου δεν πιάνει το σήμα των αναμεταδοτών.



ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back