ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ερώτηση για το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Εικόνα του άρθρου Ερώτηση για το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/09/2020, 16:19
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ - ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη κατέθεσε ερώτηση προς την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, με θέμα τη στελέχωση του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Η κα Τζούφη ζητάει καλυφθούν άμεσα οι ανάγκες του ιδρύματος σε ανθρώπινο δυναμικό (μέλη ΔΕΠ και διοικητικοί υπάλληλοι) και επισημαίνει: «με πρόσφατη απόφαση του ΥΠΑΙΘ προβλέφθηκαν μόλις 16 θέσεις μονίμων μελών ΔΕΠ για το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, καλύπτοντας μόνο το 50% των κενών που έχουν προκύψει λόγω συνταξιοδοτήσεων. Η συγκεκριμένη απόφαση ναρκοθετεί την εύρυθμη λειτουργία τόσο των παλιών όσο και των νέων τμημάτων».

Παραπέμπει σε αποφάσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, για τη χρηματοδότηση 68 θέσεων μελών ΔΕΠ και 15επιπλέον θέσεων στην Ιατρική από το Υπουργείο Υγείας και καλεί την κυβέρνηση «να σεβαστεί το θεσμοθετημένο κανόνα 1:1 στις αποχωρήσεις-προσλήψεις».

Τέλος, σημειώνει ότι «καταγράφονται σημαντικές ελλείψεις διοικητικού προσωπικού, κενά που δυσχεραίνουν τη λειτουργία του ιδρύματος κατά την έναρξη του νέου ακαδημαϊκού έτους και εν μέσω πανδημίας» και χαρακτηρίζει «αδικαιολόγητη πρακτική της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας να μην υπογράφει την πρόσληψη μελών ΔΕΠ που εκκρεμούν».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back