Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Πλατεία Μαβίλη: Εργοτάξιο από φθινόπωρο

Εικόνα του άρθρου Πλατεία Μαβίλη: Εργοτάξιο από φθινόπωρο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/08/2016, 12:37
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το τέλος της θερινής σεζόν, περιμένει πια η πιο τουριστική πλατεία της πόλης, η πλατεία Μαβίλη, για να γίνει... εργοτάξιο.

Το έργο της ανάπλασης της πλατείας Μαβίλη, με αρχικό προϋπολογισμό 350.000 ευρώ, έχει ήδη ανάδοχο (την εταιρία Γενική Κατασκευαστική). Απομένουν μόνο κάποιες τυπικές διαδικασίες για την υπογραφή της σύμβασης μεταξύ του αναδόχου και του δημάρχου Θωμά Μπέγκα. Παραμένει, ωστόσο, γεγονός ότι ο Δήμος δεν πιέζει για την επίσπευση της υπογραφής της σύμβασης μέχρι να περάσει το καλοκαίρι, ίσως και ο Σεπτέμβριος, προκειμένου να μη δημιουργηθούν προβλήματα στην περιοχή. «Εκτιμούμε ότι η υπογραφή της σύμβασης θα συμπέσει με το τέλος της θερινής σεζόν για την πόλη» αναφέρει στον «Τύπο» ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιάννης Λιόντος.

Ας μην περιμένει πάντως κάποιος ότι το έργο θα αλλάξει δραματικά τη μορφή της πλατείας Μαβίλη. Περισσότερο πρόκειται για αναβάθμιση της πλατείας παρά για ανάπλαση, με χρηματοδότηση από ιδίους πόρους του Δήμου. Από τη μελέτη, που έχει εκπονήσει η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, προβλέπεται η καθαίρεση όλης της υφιστάμενης πλακόστρωσης των τσιμεντένιων κυβόλιθων, η γενική εκσκαφή της πλατείας, η κατασκευή νέων φρεατίων και η νέα πλακόστρωση της πλατείας Μαβίλη με βοτσαλόπλακες. Στην πλατεία των τριών στρεμμάτων, θα τοποθετηθούν νέα φωτιστικά σώματα αλλά και παρτέρια.

Το σίγουρο είναι ότι οι παρεμβάσεις αυτές θα καταστήσουν την πλατεία πιο ασφαλή καθώς σήμερα υπάρχουν πολλές κατεστραμμένες πλάκες και φρεάτια. Υπενθυμίζεται ότι πριν από δυόμισι χρόνια, απομακρύνθηκε το ξύλινο στέγαστρο που είχε τοποθετηθεί επί δημαρχίας Νίκου Γκόντα, με τη σύμφωνη γνώμη των καταστηματαρχών, και το οποίο «έκλεισε»  την πλατεία και τελικά λειτούργησε σε βάρος των παρακείμενων επιχειρήσεων. Μόνο και μόνο η απομάκρυνση του στεγάστρου έδωσε άλλον «αέρα» στην πλατεία και υπενθύμισε τη σπουδαιότητα των ανοιχτών δημόσιων χώρων.



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back