Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Εργαζόμενοι «Χατζηκώστα»: «Ο διοικητής έβγαλε και πόρισμα;»

Εικόνα του άρθρου Εργαζόμενοι «Χατζηκώστα»: «Ο διοικητής έβγαλε και πόρισμα;»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/03/2023, 12:03
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Πριν από μερικές μέρες σημειώθηκε ένα εργατικό ατύχημα στο νοσοκομείο «Χατζηκώστα», όταν μια συμβασιούχος εργαζόμενη έπαθε ηλεκτροπληξία στην κεντρική αποστείρωση.

Ευτυχώς, η εργαζόμενη δεν έπαθε κάτι σοβαρότερο. Νοσηλεύτηκε προληπτικά στην Καρδιολογική, πήρε εξιτήριο την επόμενη μέρα (Σάββατο 25/3) και επέστρεψε κανονικά στη δουλειά της την επόμενη Δευτέρα.

Η διοίκηση του νοσοκομείου έσπευσε να αμφισβητήσει το γεγονός, κατηγορώντας μάλιστα τα ΜΜΕ που μετέδωσαν την είδηση, με ανακοινώσεις δύο παρατάξεων εργαζόμενων, ότι παραθέτουν «δημοσιεύματα χωρίς να έχει γίνει ουδεμία διασταύρωση και επιβεβαίωση της είδησης».

Το περιστατικό ωστόσο συνέβη και η ανακοίνωση του συλλόγου εργαζόμενων του νοσοκομείου εκθέτει τους χειρισμούς της διοίκησης.

Ο σύλλογος καλεί γενική συνέλευση την Παρασκευή 31 Μαρτίου στις 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και κατόπιν, παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση του νοσοκομείου.

Μάλιστα, ο σύλλογος αναφέρει ότι η διοίκηση επικαλείται τα αναγραφόμενα στο ιατρικό εξιτήριο όπου αναφέρεται-σύμφωνα με τον σύλλογο- ότι «η έκθεση της συναδέλφου στην κεντρική αποστείρωση στο ρεύμα δεν την σκότωσε και δεν της άφησε αναπηρία ή βλάβη».

Το γεγονός όμως ότι η εργαζόμενη ήταν τυχερή, δεν σημαίνει ότι δεν έχει συμβεί το περιστατικό.

Ο σύλλογος Εργαζόμενων αναφέρει ότι «το συμβάν έγινε την ημέρα που λόγω βλαβών στην ηλεκτροδότηση της κεντρικής αποστείρωσης οι ηλεκτρολόγοι προέβησαν σε ενέργειες αποκατάστασης των προβλημάτων και οι εργαζόμενοι έπρεπε να δουλέψουν τον κλίβανο με την ατμογεννήτρια και ειδικούς χειρισμούς για τους οποίους είχαν λάβει εντολές και οδηγίες».

Διερωτάται επίσης γιατί ο διοικητής του νοσοκομείου «έβγαλε ο ίδιος πόρισμα, τη στιγμή που εκ του νόμου υποχρεούται να αναγγείλει το γεγονός στην επιθεώρηση εργασίας και να καλέσει αστυνομία για διερεύνηση των συνθηκών του συμβάντος; Ποιος νόμος και ποια ηθική του δίνει το δικαίωμα ως εκ του νόμου εργοδότης δηλαδή ελεγχόμενος να παριστάνει τον ελεγκτή; Και πού βασίστηκε να βγάλει το πόρισμα, με ποια μελέτη και ποιος συγκεκριμένα την εκπόνησε;».

Ο σύλλογος κατηγορεί επίσης τη διοίκηση ότι «αξιοποιεί όλο το βολικό αλλά επικίνδυνο θεσμικό πλαίσιο που έφτιαξαν από κοινού οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ για να μην επιφορτίζεται με επιπλέον κόστος η εργοδοσία».

Καταλήγει τονίζοντας ότι «το εργατικό ατύχημα είναι συνέπεια της εντατικοποίησης της εργασίας, της υποστελέχωσης και της υποχρηματοδότησης για εξοικονόμηση πόρων που διοχετεύονται στον ιδιωτικό τομέα, είναι αποτέλεσμα της εκχώρησης βασικών λειτουργιών του νοσοκομείου σε εργολάβους και συνέπεια της λειτουργίας των νοσοκομείων με τη λογική κόστους οφέλους».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back