Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Εργαζόμενοι ΠΓΝΙ κατά κυρώσεων σε ανεμβολίαστους

Εικόνα του άρθρου Εργαζόμενοι ΠΓΝΙ κατά κυρώσεων σε ανεμβολίαστους
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/08/2021, 19:35
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Π.Γ.Ν.Ι., καλεί σε κινητοποιήσεις κατά των κυρώσεων για ανεμβολίαστους υγειονομικούς, την Πέμπτη 26 Αυγούστου στις 10.00-15.00, στη στάση εργασίας που έχει κηρύξει η ΠΟΕΔΗΝ.

Ο σύλλογος δηλώνει ότι είναι υπέρ του εμβολιασμού, αλλά κατά των διακρίσεων και των διαχωρισμών.

Στις 11 το πρωί της Πέμπτης καλεί εργαζόμενους-ες στην παράσταση διαμαρτυρίας στην κεντρική πύλη του πανεπιστημιακού νοσοκομείου και θα ζητήσει συνάντηση με τη διοίκηση του νοσοκομείου σήμερα Τετάρτη 25/8, «για την κοινοποίηση των θέσεων του Συλλόγου Εργαζομένων και της Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν., καθώς και των επιπτώσεων που θα έχει η τυχόν εφαρμογή του νόμου της υποχρεωτικότητας».

Αντίστοιχες κινητοποιήσεις θα γίνουν και σε άλλες υγειονομικές μονάδες της Ηπείρου, καθώς και στην Περιφέρεια Ηπείρου στις 30 Αυγούστου.

Καλεί επίσης όσους εργαζόμενους-ες δεν έχουν εμβολιαστεί, να το κάνουν αυτοβούλως, «θωρακίζοντας έτσι την υγεία τους αλλά και ενισχύοντας το τείχος ανοσίας έναντι της COVID-19».

Επίσης, καλεί τους εργαζόμενους να μην καταθέσουν δικαιολογητικά εμβολιασμού ή νόσησης και τονίζει: «Σε λίγες ημέρες (1η Σεπτεμβρίου) 30.000 υγειονομικοί εμβολιασμένοι και μη, θα βρίσκονται στις πύλες των νοσοκομείων. Θα περιμένουμε την απόφαση του Υπουργείου Υγείας. Θέτονται σε αναστολή καθηκόντων και πηγαίνουν σπίτι τους και διαλύεται η Δημόσια Υγεία ή αναστέλλετε το μέτρο και πηγαίνουν στην εργασία τους χωρίς κλυδωνισμούς για τη Δημόσια Υγεία και Πρόνοια και συνεχίζεται η προσπάθεια της πολιτείας με πειθώ να εμβολιαστούν και οι εναπομείναντες που είναι μικρό ποσοστό».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back