Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Εργαζόμενοι Πανεπιστημιακού καλούν πρωθυπουργό

Εικόνα του άρθρου Εργαζόμενοι Πανεπιστημιακού καλούν πρωθυπουργό
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/11/2020, 19:09
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Την ώρα που ο πρωθυπουργός ανακοινώνει τη «μετατροπή των γιατρών των ΜΕΘ σε αορίστου, στο ΕΣΥ», οι υγειονομικοί ενίστανται γιατί το «ειδικό επίδομα» δεν τους αφορά όλους-ες. Το θέμα, στα Γιάννενα, ανέδειξε με ανακοίνωσή της η ΑΣΥ ΠΓΝΙ και σήμερα, το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου Εργαζόμενων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, στέλνει επιστολή στον πρωθυπουργό, ζητώντας την παρέμβασή του.

Σε αυτήν, επισημαίνει ότι το επίδομα αυτό πρέπει να περιλαμβάνει το σύνολο των εργαζομένων στα νοσοκομεία, χωρίς να κάνει διακρίσεις μεταξύ των Εργαζομένων.

«Πως λοιπόν είναι δυνατόν να χωρίσουμε τους Εργαζόμενους σε δυο ομάδες; Αυτούς που εμπλέκονται με τους ασθενείς COVID-19 και αυτούς που δεν εμπλέκονται; Από ποιους νομίζετε – όταν παραστεί ανάγκη – θα ενισχυθεί η αλυσίδα όσων καλούνται να αντιμετωπίσουν τον COVID-19;» διερωτάται ο σύλλογος στην επιστολή και επισημαίνει ότι ήδη, η «οριζόντια» αναστολή των αδειών του προσωπικού των νοσοκομείων και οι ελλείψεις σε προσωπικό, είναι «αδιάψευστοι μάρτυρες ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμες εφεδρείες στα νοσοκομεία».

Κλείνοντας τονίζει ότι «κάθε εξαίρεση μπορεί να προκαλέσει εντάσεις και αφορισμούς μεταξύ των εργαζομένων, καταστάσεις που θα δημιουργήσουν προβλήματα στην ομαλή λειτουργία των νοσοκομείων».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back