Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Επίδομα covid για μερικούς»

Εικόνα του άρθρου «Επίδομα covid για μερικούς»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/11/2020, 16:51
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η ΑΣΥ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο καταγγέλλει ότι από το «επίδομα covid», η κυβέρνηση εξαιρεί ειδικότητες και συμβάσεις. «Κατηγοριοποιούν τους υγειονομικούς με ασαφή κριτήρια, ζητώντας λίστες βιαστικά μέσα στο σαββατοκύριακο» αναφέρει και προσθέτει ότι την Τρίτη στις 9.00 θα συνεδριάσει εκτάκτως το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου στον χώρο του ΚΕΚ. «Καλούμε τους συναδέλφους να παρευρεθούν στην συνεδρίαση, με όλα τα μέτρα προστασίας» αναφέρει.

Σχετικά με το θέμα, περιγράφει ότι την περασμένη Παρασκευή 20 Νοεμβρίου ζητήθηκε από όλες τις υγειονομικές δομές να καταγράψουν τα στοιχεία προσωπικού για παροχή επιδόματος covid .

Στα ερωτήματα για διευκρινίσεις, οι αρχές απάντησαν γενικά, καθώς και ότι συμπεριλαμβάνονται όλοι, πλην διοικητικού, τεχνικού προσωπικού, καθαρίστριες κ.λπ.

Ακόμα, η παράταξη τονίζει ότι δεν γίνεται αναφορά σε συμβασιούχους, ειδικευόμενους νοσηλευτές, εργολαβικούς κ.α. και ότι υπάρχουν ανοιχτά ζητήματα σε μια σειρά ακόμα σημεία.

Η παράταξη τονίζει ότι «δεν υπάρχει ούτε ένας συνάδελφος κάθε ειδικότητας και κάθε μορφής σύμβασης, που να μην προσάρμοσε με ειδικό τρόπο τη δουλειά του στην περίοδο της πανδημίας» και πως αντιμετώπιση των ύποπτων και των θετικών γίνεται σε όλες τις κλινικές των νοσοκομείων.

«Δικαιούμαστε όλοι την οικονομική ενίσχυση. Ζήσαμε την διχαστική απόπειρα με το bonus του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος» αναφέρει η παράταξη. Τέλος σημειώνει το εξής: «Το αποκαλυπτικό γεγονός είναι ότι ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων του ΠΓΝΙ ενώ ήξερε από την Παρασκευή τα γεγονότα και τοποθετήθηκε ως προϊστάμενος των τεχνολόγων και μόνο, δεν ενημέρωσε τα μέλη του ΔΣ του συλλόγου ( λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων) και μόνο μετά από παρέμβαση μας αναγκάστηκε να συγκαλέσει έκτακτο ΔΣ (μετά από εβδομάδες μη συνεδριάσεων)».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back