Εργαζόμενοι βρήκαν… κλειστή την επιχείρηση

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/10/2019, 20:16

Το σωματείο Βάσης Εργαζόμενων Διανομέων Ιωαννίνων καταγγέλλει την Pizza fan ότι έκλεισε «εν μια νυκτί» το κατάστημά της στα Γιάννενα, λίγο μετά τα αιτήματα οκτώ εργαζόμενων για την εφαρμογή της νομοθεσίας, όπως διαμορφώθηκε με το νόμο 4611/19.

Οι οκτώ μεταφορείς ζήτησαν πλήρη ασφάλιση για όλες τις ώρες εργασίας, αποζημίωση για νυχτερινή και κυριακάτικη εργασία, καταβολή υπερωριών, κάλυψη βενζίνης και εξόδων χρήσης/συντήρησης δικύκλου.

Όπως αναφέρει το σωματείο, αρχικά οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν ότι το θα πρέπει να περιμένουν μια βδομάδα για τα διαδικαστικά (για τη διαχείριση του καταστήματος). Κατόπιν, ενημέρωσαν ότι αρνούνται να καλύψουν τα έξοδα κίνησης και σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση, «διατίθενται να δηλώνουν στο ΙΚΑ το 70-80% των πραγματικών ωρών απασχόλησης και αντιπρότειναν να στριμωχτούν  οι νόμιμες προσαυξήσεις και τα επιδόματα σε μια φιξ αποζημίωση των 4,50 ευρώ/ώρα. Επιπλέον παρέπεμψαν σε ένα αόριστο μέλλον την κάλυψη των Μέσων Ατομικής Προστασίας».

Τους δόθηκε περιθώριο μέχρι τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου, ημέρα που τελικά ενημερώθηκαν για το κλείσιμο του μαγαζιού.

Η εταιρία από την πλευρά της αναφέρει ότι την απόφαση κλεισίματος έλαβε ο επιχειρηματίας του franchise (ενώ ο ΣΒΕΔΙ επισημαίνει ότι οι διαπραγματεύσεις έγιναν κεντρικά) και ότι οι απαιτήσεις των εργαζόμενων ήταν «παράλογες» και «υποκινούμενες από δύο άτομα».

Το ΣΒΕΔΙ επιμένει πάντως ότι τα αιτήματα είναι νόμιμα και ότι η εταιρία ουσιαστικά έχει κηρύξει λοκ άουτ και ότι σκοπεύει να «ξανανοίξει σε σύντομο χρονικό διάστημα» χωρίς τους «απαιτητικούς» εργαζόμενους.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back