ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το Εργατικό Κέντρο ζητάει μέτρα

Εικόνα του άρθρου Το Εργατικό Κέντρο ζητάει μέτρα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/03/2020, 11:29
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων με ανακοίνωσή του ζητάει μέτρα «για την αποτελεσματική προστασία του λαού από ενδεχόμενη επιδημία».

Η διοίκησή του συναντήθηκε την περασμένη Παρασκευή με τη διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, για το θέμα.

Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων κρίνει αναγκαίο «να μην αποσιωπηθούν τα τεράστια προβλήματα στο δημόσιο σύστημα Υγείας και στη δημόσια Υγεία, που ο λαός τα συναντά στα δυο υποστελεχωμένα δημόσια νοσοκομεία της πόλης μας, στην υποτυπώδη δημόσια Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, στην έλλειψη εξοπλισμού και υλικών». 

Σημειώνει ότι η Ήπειρος ως συνοριακή περιοχή, πύλη εισόδου από την Ιταλία, απαιτείται άμεσα να θωρακιστεί με έκτακτα μέτρα, ιδιαίτερα στα σύνορα. «Είναι λαθεμένη η προσέγγιση υποβάθμισης των μέτρων προστασίας στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας στη λογική κόστους – οφέλους», τονίζει και διαπιστώνει ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι «η έλλειψη προσωπικού όλων των κλάδων κυρίως ιατρονοσηλευτικού. Η σημερινή οριακή λειτουργία από πλευράς προσωπικού του ΠΓΝΙ καθιστά το όποιο σχέδιο του Υπουργείου Υγείας άσκησης επί χάρτου».

Προσθέτει ότι «ενώ ο κοροναϊός επιζεί για 9 ώρες πάνω σε επιφάνειες όπως τα ρούχα, οι  στολές εργασίας του προσωπικού δεν πλένονται στα νέα πλυντήρια του ΠΓΝΙ λόγω έλλειψης προσωπικού. Αποτέλεσμα το προσωπικό να τις μεταφέρει στο σπίτι του».

Το Εργατικό Κέντρο ζητάει άμεσες προσλήψεις μονίμου προσωπικού, να λειτουργήσουν σε 24ωρη βάση οι μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας για την αποσυμφόρηση των νοσοκομείων, να εξασφαλιστούν φάρμακα και υλικό, να διατεθούν δωρεάν στον κόσμο τα υλικά προφύλαξης, να μειώσει το συνωστισμό σε μέσα μαζικής μεταφοράς, αυξάνοντας τα δρομολόγια, κ.α.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
dodoni back Ντοτη3