Εργατικό Κέντρο: Στεφάνια και Πρωτομαγιά

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/04/2021, 11:25

Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων θα καταθέσει στεφάνια το Σάββατο 1 Μάη στις 10πμ. στο μνημείο Αγνώστου Στρατιώτη στο Ρολόι.

Επίσης, στο κάλεσμά του για την κινητοποίηση της 6ης Μαΐου στην κεντρική πλατεία, στις 10 το πρωί, το ΕΚΙ αναφέρει μεταξύ άλλων ότι φέτος «θα είναι η μέρα που με την αποφασιστικότητά μας, με τη συμμετοχή μας στην απεργία θα δώσουμε απάντηση στους σχεδιασμούς και στην προκλητικότητα της κυβέρνησης, των εργοδοτών και υπόλοιπων αστικών κομμάτων».

Ο στόχος είναι το εργασιακό νομοσχέδιο, το οποίο πρακτικά καταργεί την έννοια του 8ώρου και απελευθερώνει, προς όφελος του ισχυρότερου, τις ώρες εργασίας.

«Λένε ότι θα είναι ‘εθελοντική η συμφωνία και οι απλήρωτες υπερωρίες θα δίνονται σε βάθος 6μήνου σε ρεπό ή μειωμένα ωράρια. Είναι παραμύθια για μικρά παιδιά. Εμείς ξέρουμε τι σημαίνει εργοδοτική τρομοκρατία, τι σημαίνουν απειλές για απόλυση και το διευθυντικό δικαίωμα΄» αναφέρει το ΕΚΙ, μεταξύ άλλων.

Καταγγέλλει την κυβέρνηση και τη ΓΣΕΕ που «έτρεξε σε συμφωνία με την κυβέρνηση να ‘τιμήσει’ την εργατική Πρωτομαγιά την Τρίτη 4 Μάη για να επεκτείνει τις αργίες του Πάσχα, με μόνο στόχο να υπονομεύσει, να θάψει το πραγματικό μήνυμα, να μην ακουστεί κουβέντα για το νομοσχέδιο – έκτρωμα».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back