Εργατικό Κέντρο: Παρέμβαση για την πρωτοβάθμια υγεία

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/02/2021, 16:34

Την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου στις 10 το πρωί, το Εργατικό Κέντρο καλεί σε παραστάσεις διαμαρτυρίας στο πρώην ΙΚΑ και στην ΤΟΜΥ Ανατολής.,

«Ένα χρόνο τώρα η πανδημία του κορονοϊού αποκάλυψε με τον τραγικότερο τρόπο πόσο επικίνδυνη είναι η διαχρονική  ανυπαρξία και υποβάθμιση των υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας – ΠΦΥ σε όλη τη χώρα και στο νομό μας» τονίζει και μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι «οι εμβολιασμοί για τον κορονοϊό προχωράνε με καθυστερήσεις, ταλαιπωρία των ηλικιωμένων και ανακύκλωση του ελάχιστου προσωπικού νοσοκομείων και ΚΥ».

Σημειώνει ακόμα ότι στα Γιάννενα, «που η κυβέρνηση διαφήμιζε ότι θα δημιουργηθούν 20 εμβολιαστικά κέντρα,  υπάρχουν 3 μόνο (στο ΠΓΝΙ, στο Χατζηκώστα και  στο ΚΥ της πόλης). Αυτό έχει ως αποτέλεσμα καθυστερήσεις, τεράστια ταλαιπωρία ηλικιωμένων, αναβολή εμβολιασμών».

Το ΕΚΙ ζητάει μεταξύ άλλων προσλήψεις στην υγεία, πρωτοβάθμια και νοσοκομειακή, περισσότερα εμβολιαστικά κέντρα με αξιοποίηση δομών, να λειτουργήσουν σε 24ωρη βάση οι δομές πρωτοβάθμιας υγείας, να επιταχθεί εξοπλισμός και εργαστήρια του ιδιωτικού τομέα.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back