ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων κατά των εξορύξεων

Εικόνα του άρθρου Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων κατά των εξορύξεων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/06/2023, 16:52
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων συμμετέχει στο πανελλαδικό συλλαλητήριο κατά των εξορύξεων στις 17/6 στις 12, στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων, γιατί όπως τονίζει μεταξύ άλλων, «δεν μπορούμε να αφήσουμε τον πλούτο της χώρας μας, της περιοχής μας, να ξεπουληθεί σε ντόπια και ξένα μονοπώλια».

Το ΕΚΙ ζητάει

  • Να μην προχωρήσει η επένδυση της Energean στα Κούρεντα. Να αρθούν οι άδειες που έχουν δοθεί για την έρευνα και εξόρυξη υδρογονανθράκων στην περιοχή.
  • Ενέργεια κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα. Διασφάλιση της κάλυψης των λαϊκών αναγκών στην ενέργεια. Μείωση της τιμής. Αυξήσεις στα επιδόματα θέρμανσης, κατάργηση των ειδικών φόρων στα καύσιμα και του ΦΠΑ στα καύσιμα, αφορολόγητο πετρέλαιο στους βιοπαλαιστές αγρότες όπως στους εφοπλιστές, ούτε ένα ευρώ από την τσέπη γονιών και εκπαιδευτικών για την θέρμανση στα σχολεία.
  • Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις και την παράδοση των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας, που φτιάχτηκαν με τον ιδρώτα των εργαζομένων, στους ομίλους.
  • Σταθερή εργασία, με δικαιώματα και προστασία της υγείας και ασφάλειας όλων των εργαζομένων του κλάδου.
  • Προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας με βάση τις σύγχρονες τεχνικές, με ιδιαίτερη έμφαση σε ήδη επιβαρυμένες περιοχές
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back