Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Εργαστήριο υφαντικής στο Μουσείο της Σκλίβανης

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/04/2018, 17:09
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Στις Ευρωπαϊκές Ημέρες Χειροτεχνίας από 20 έως 22 Απριλίου συμμετέχουν φέτος η Αδελφότητα Σκλιβανιτών Ιωαννίνων και το Μουσείο Νεότερης Ιστορίας Σκλίβανης.

Η Αδελφότητα Σκλιβανιτών θα διοργανώσει τις ημέρες αυτές (ώρες 09:00-14:00 και 18:00-21:00) στο Μουσείο εργαστήριο υφαντικής με τίτλο: «Όρθιος Αργαλειός: υφαίνουμε το μέλλον».

Όπως υπενθυμίζεται σε σχετική ανακοίνωση, το Μουσείο Νεότερης Ιστορίας Σκλίβανης, που εγκαινιάστηκε το 2016, αποτελεί χώρο αποτύπωσης και αναπαράστασης της νεότερης ιστορίας, του παραδοσιακού βίου και της λαϊκής δημιουργίας της Σκλίβανης, μέσα από τη συλλογή, μελέτη, διάσωση και προβολή υλικών τεκμηρίων της ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου.

Μεταξύ των αντικειμένων της μουσειακής συλλογής, εκτίθεται ο Όρθιος Αργαλειός, ο οποίος θ’ αποτελέσει το επίκεντρο της τριήμερης δράσης. Χρησιμοποιώντας την in vivo έκθεση των αντικειμένων, θα προσκληθούν στον χώρο του μουσείου τόσο σχολεία όσο και σύλλογοι ενηλίκων, προκειμένου να γνωρίσουν από κοντά τον Όρθιο Αργαλειό και τη λειτουργία του και να λάβουν μέρος σ’ ένα εργαστήριο υφαντικής.

«Ακολουθώντας τα ποιήματα των χεριών από την επεξεργασία του μαλλιού ως τη δημιουργία του υφαντού, το έκθεμα του όρθιου αργαλειού τίθεται σε λειτουργία και ξαναζωντανεύει το παρελθόν καθώς… υφαίνει το μέλλον» σημειώνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Πληροφορίες: Βασίλης Μαγγιώρος 6944275268, Μαρία Μπάρκα: 6945130316.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back