Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Αδελφότητα Κουρέντων: Γιατί δεν δώσαμε τα στοιχεία μας στον Δήμο

Εικόνα του άρθρου Αδελφότητα Κουρέντων: Γιατί δεν δώσαμε τα στοιχεία μας στον Δήμο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/03/2023, 15:35
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Παρούσα ήταν και η Αδελφότητα Κουρέντων στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ζίτσας που ενέκρινε την ερευνητική εξόρυξη στη Γιουργάνιστα, κοντά στο χωριό.

Η Αδελφότητα είχε εκδώσει εκτενή ανακοίνωση, στην οποία στοιχειοθετούσε τη διαφωνία της με την εξόρυξη.

Μεταξύ άλλων αναφέρει πως «με δεδομένο ότι η μελέτη αυτή έχει εκπονηθεί από την ίδια την εταιρεία που θα κάνει την γεώτρηση σε πρώτη φάση, και εξόρυξη σε δεύτερη, επιγραμματικά επισημαίνουμε τα εξής καίρια σημεία που αφορούν τις άμεσες, δραματικές και μη αναστρέψιμες βλάβες που θα προκαλέσει στον τόπο μας σε πρώτη φάση η ερευνητική γεώτρηση που ετοιμάζεται να ξεκινήσει, επισημαίνοντας ότι τα παρακάτω δεν είναι δικές μας εκτιμήσεις, αλλά περιλαμβάνονται στη μελέτη της ίδιας της εργολήπτριας εταιρείας».

Όλη η ανακοίνωση βρίσκεται εδώ

Όπως επισημαίνει, εκ νέου, η Αδελφότητα, ο Δήμος Ζίτσας απάντησε στην ανακοίνωση, ζητώντας να του κοινοποιηθούν τα στοιχεία επικοινωνίας των μελών του.

«Ο Δήμος Ζίτσας απάντησε σε αυτό το Δελτίο, ζητώντας μας να του γνωστοποιήσουμε αδιακρίτως και άνευ λόγου τα στοιχεία ( ονόματα,τηλέφωνα, e-mail ) όλων των μελών του σωματείου μας», αναφέρει χαρακτηριστικά. Η ενέργειά του αυτή στην κρίση σας».

Σημειωτέον ότι η δημοτική αρχή ζήτησε τα στοιχεία επικοινωνίας προκειμένου να υπάρξει συνάντηση στα Κούρεντα ή στην Αθήνα

Στην απάντησή της, η αδελφότητα σημειώνει μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Αδυνατούμε να κατανοήσουμε το λόγο που ζητάτε κάτι τέτοιο. Η Αδελφότητα Κουρέντων έχει, εκλεγμένο από Τακτική Γενική Συνέλευση, Διοικητικό Συμβούλιο για να την εκπροσωπεί.  Αν επιθυμείτε οποιαδήποτε συνάντηση με την Αδελφότητα ως σωματείο, υπάρχει Διοικητικό Συμβούλιο στο οποίο θα πρέπει να απευθυνθείτε, το οποίο και θα μεταφέρει το αίτημά σας στα μέλη της Αδελφότητας στα πλαίσια έκτακτης Γενικής Συνέλευσης, και, ανάλογα με την απόφαση της, θα σας απαντήσει αρμοδίως».

Συμπληρώνει δε πως «το Δ.Σ. της Αδελφότητας φυσικά και δεν μπορεί, δυνάμει της ανωτέρω αίτησής σας, να σας γνωστοποιήσει τα προσωπικά στοιχεία των μελών της. Προς αποφυγή μακρηγορίας, παρακαλούμε απευθυνθείτε στη νομική υπηρεσία του Δήμου σας για να σας εκθέσει τους λόγους που δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο».

Η Αδελφότητα Κουρέντων σε γενική της συνέλευση στις 10 Μαρτίου, εκτός από την αντίθεσή της στις εξορύξεις, ανέθεσε την εκπροσώπησή της σε δικηγόρο, προκειμένου να προσφύγει στο ΣτΕ.

Σημειώνει επίσης ότι η διάθεσή της είναι για συνεργασία και όχι αντιδικία με τη δημοτική αρχή Ζίτσας.

ΣΧΟΛΙΑ
ΑΣΠΑΣΙΑ ΓΟΥΝΗ
Συμφωνώ απόλυτα με τις απόψεις και θέσεις της Αδελφότητας Κουρεντων.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back